"Beşiktaş’a teşekkür borçluyuz, canınız sağolsun"

"Beşiktaş’a teşekkür borçluyuz, canınız sağolsun"

Milliyet gazetesinden Bilal Meşe Bayern Münih - Beşiktaş karşılaşmasını değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - Şenol Güneş’in Bayern Münih karşısına çıkardığı on bire kimse gıkını çıkaramaz. Bence idealin de ötesindeydi. Dememiz o ki böylesi güçlü bir ekip karşısında elinizde ne var, ne yok tüm yetenekli kramponları sahaya sürmek zorundasınız, Güneş hocamız da bunu gerçekleştirdi, kutluyoruz. Ne var ki, teknik adam olarak kadro konusunda sıfır hata yaparsınız, ancak bazı sürprizlere istesiniz de engel olamazsınız, eliniz-kolunuz bağlanır, hamleleriniz işe yaramaz, farkı önleyemezsiniz.

Alın size Vida’nın kırmızı kartı. 16. dakikada arkadaşlarını üstelik Bayern Münih gibi bir takım karşısında yalnız bıraktı. Kızalım mı, kızmayalım mı şaşırdık doğrusu! Vida, kartı pozisyon gereği gördü, arkadaşlarının hatasını örtmeye çalışırken gerçekleşti, bu da onun suçunu hafifletiyor. Artı, Eee böylesi bir rakip karşısında doğal olarak da hesaplarınız alt-üst oluyor, savunma taktiği ön plana çıkıyor. Handikaplara karşın on kişiyle Kartal, ilk yarıda rakip kaleye kanat çırptı, gol kokladı, Vagner Love, net pozisyondan yararlanamazken, rakibin yüreğini ağzına getirdi. Bu direnişe, gol arayışına, Fabri’nin kritik dokunuşlarına karşın Thomas Müller’in golü geldi.

Bu oyunda en zor iş savunma yapmaktır, bulduğunuzu atamaz, üstüne üstlük sürekli top kayıpları yaşarsanız, Bayern gibi bir rakip karşısında paniğe kapılır, gollere davetiye çıkarır, fark yersiniz. Coman’nın golüyle rahatlayan Bayern oyunu tek kaleye dönüştürdü, Kartal ise tüm hatlarıyla savunmaya çekilmek zorunda kaldı. Thomas Müller, farkı üçe çıkarırken, ev sahibi takım oyun üstünlüğünü tamamen ele geçirdi. Bayern’in yoğun baskısından Lewandowski de bir gol çıkarırken, son sözü yine Thomas Müller söyledi.

Evet, Devler Ligi’nde namağlup gruptan çıkan, Beşiktaş Bayern’e umutla gitti, hüsranla döndü, tur umudunu mucizelere bıraktı. Bu farklı yenilgi için Kartal’ı yerden yere vurmak, gibi bir niyetimiz yok. Tam tersi Devler Ligi’nde ülkemizdeki futbolseverleri evine kapatan, bu heyecanı mart ayına kadar taşıyan Beşiktaş’a teşekkür borçluyuz, canınız sağolsun. (Bilal Meşe/ Milliyet)