Beşiktaş'ı tutabilene aşk olsun

Beşiktaş'ı tutabilene aşk olsun

Süper Lig'in ilk yarısını büyük hayal kırıklığıyla noktalayan Kartal ikinci devre yüksek uçuyor.

Ajans Beşiktaş - Burak Yılmaz ve Shinji Kagawa gibi iki hücum kozunu ara transferde kadrosuna katan Beşiktaş, 11 maçta 27 puan toplarken, rakip fileleri tam 33 kez havalandırdı. Süper Lig’in ilk yarısında 11 haftalık bölümü 18 puanla tamamlayan siyah-beyazlı takım sadece 19 gole imza atmıştı.

Süper Lig’in ikinci yarısında bambaşka bir Beşiktaş ortaya çıktı. Özellikle devre arasında kadroya katılan Burak Yılmaz ve Shinji Kagawa gibi isimlerin etkisiyle büyük güç kazanan siyah-beyazlılar, istikrarlı ve başarılı bir görüntü ortaya koydu.

Teknik Direktör Şenol Güneş ve öğrencileri, sezonun ikinci yarısında oynanan 11 haftada 27 puan topladı. Ligin ikinci yarısında hiç yenilmeyen Kartal, 8 galibiyet ve 3 beraberlik aldı. Son 4 haftada 12 puan toplayarak sezonun en iyi serisini de yakalayan Beşiktaş, ilk yarıda aynı sürede 3 yenilgi ve 3 beraberlik görüp, sadece 5 galibiyet almış, 18 puanda kalmıştı.

Golcü özelliğini yeniden ortaya çıkaran Beşiktaş, 11 haftada tam 33 kez rakip fileleri havalandırdı. Antalyaspor deplasmanında 6 gol atan, Çaykur Rizespor karşısında da dış sahada 7 gol bulan Güneş’in ekibi, kalesinde 14 gol görüp, +19’luk averaj yakaladı. İkinci Galatasaray ile puan farkını 3’e düşüren Beşiktaş, lider Medipol Başakşehir ile de farkı 8’e çekti.

Merkeze yeni düzen

Bu süreçte Burak Yılmaz, Adem Ljajic, Shinji Kagawa, Atiba ve Güven Yalçın skor yükünü çeken isimler oldu. Burak 10 maçta 8 gol, 1 asist yaparken, Ljajic 7 gol kaydetti. Atiba sürpriz biçimde 4 gole ulaşırken, Kagawa rakip ağlara 3 gol bıraktı. Çaykur Rizespor deplasmanında hat-trick yapan Güven de öne çıkmayı başardı.

Şenol Güneş sezonun ikinci yarısında ideal 11’ini de buldu. Tecrübeli teknik adam, Burak Yılmaz’ın forvette yer aldığı, Atiba-Dorukhan ikilisinin orta sahayı parsellediği ve Vida’nın stoperde istikrarlı performans sergilediği kemik kadro oluşturdu. (Milliyet)