"Beşiktaş'ı vurdular"

"Beşiktaş'ı vurdular"

Cumhuriyet Gazetesi Spor Yazarı Orhan Can, Beşiktaş-Medipol Başakşehir karşılaşmasını değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - Allah aşkına söyleyin bana, gezegenin başka yerinde bu eğlenceyi nerede bulacaksınız?
Ülke maşallah komedi dükkanı gibi.
Espri yapacağım diyerek “Karabağ” için dünyanın en alçak yazısını yazan mı dersin, açılan bir pankartın bilmem nerelere çekilmesi mi dersin. Her şey var bu ülkede..
Tabii, bir daha ki maçta “Kalkma ayağa, yat aşağıya” pankartı bekliyoruz!
“Bu heykel açık kaldırılmalı” denilirken, Osmanlı Halifesi’nin cıbıldak kadınlarla dolu nü tablo yaptığı ortaya çıkıyor.
Bir çılgın trene binmiş gidiyor ülke.
Allah’tan raylar 1923 yılında sağlam atılmış da kara tren yol alıyor.
Hal böyle olunca da futboldan ne bekliyorsunuz ki..
Üst hayali Beşiktaş’ı yenmek olan teknik adamların takım yönettiği bir ülke…
İşler ters gidince yabancı sınırı olmalı diyerek dansöz gibi oynayan futbol adamları…
Değerleri 6.5 –7 milyon Avro’den 2 milyona düşünce kendilerini kumara veren futbolcular…
Ligde yeteri kadar puan kaybetmiş Beşiktaş da Başakşehir karşısında pres yaparak başladı. Rakipleri Beşiktaş’a baskı yaptığında oyun kurmakta zorlanıyordu Siyah - Beyazlılar.. Her iki takım da defans arkasına adam kaçırmak için uğraştı. Baskı, “top çalmaları” getirirse gol için yeterli olacaktı. Ancak ilk yarı olmadı. Hakemlerden bahsetmeyeceğim, Türkiye’de futbol oynatmamaya programlandıkları için! Lens gerçekten Beşiktaş için hayal kırıklığı gibi.. Varlığı ile yokluğu belli değildi. Talisca da “Turist Ömer” gibiydi sahada. Oğuzhan ve Negredo girdiğinde Cenk sola Quaresma sağa geçti. Ancak Beşiktaş hâlâ Monaco’da kalmış gibiydi. Kerim’in golü bütün üst hayali Beşiktaş’ı yenmek olanları sevindirecekti belki ama Tosic’in golü o zevki yarım bıraktırdı. 1-1’den sonra Beşiktaş, Beşiktaş gibi oynamaya başladı ama zaman yetmedi. Hakemleri yazmayacağım dedim ama hakem verdiği kararlarla bir takımın önünü kesmek için olmamalı. Maalasef oluyor ama Türkiye’de.
Unutmayın ki atakları yerli yersiz kesen bir hakem ya futboldan anlamıyordur ya da talimat almıştır. Bu maçta hakem Beşiktaş’ın top oynamasını engelleyerek amaca hizmet etmiştir. Beşiktaş da hakeme uymuştur. Aslında Beşiktaş’ı hakem “vurmuştur!” (Cumhuriyet/Orhan Can)

Etiketler :