Beşiktaş'ın adını kullanan dolandırıcılar bakın hangi yöntemleri kullanıyor

Beşiktaş'ın adını kullanan dolandırıcılar bakın hangi yöntemleri kullanıyor

Kartal Yuvaları’ndan Sorumlu Yönetici Hüseyin Mican, Beşiktaş'ın adını kullanarak sahte forma satışı yapan dolandırıcıların yöntemlerini anlattı.

Ajans Beşiktaş - Kartal Yuvaları’ndan Sorumlu Yönetici Hüseyin Mican, kulüplere sülük gibi yapışmış dolandırıcıların kullandığı yöntemleri ve bunlara karşı alınacak tedbirleri açıkladı: 

Bizim telefonla satışımız yok. Bu telefonla arayanların hepsi dolandırıcı. Bunlar bir şekilde taraftarlara ve kongre üyelerine ait bilgileri ele geçiriyorlar. Bu korsan ürün satıcıları Çarşı ve Vodafone Park’ın etrafına anketörler gönderiyorlar. 

Bunlar, üzerinde Beşiktaş forması gördükleri kişilere yaklaşıp, anket yaparak kişisel bilgi topluyorlar, 2 tane basit soru soruyorlar. Sonra da ‘Bizden forma kazandınız. Adres ve telefon bilgilerinizi verin, göndereceğiz’ diyorlar. Bilgileri alıyorlar ama hemen aramıyorlar. Aradan birkaç gün geçtikten sonra, unutulduktan sonra, genellikle Beşiktaş’ın maç kazandığı, coşkulu olduğu bir dönemde arıyorlar. Hatta arayan numaranın sonunda 1903 falan da oluyor.
 
189 DEĞİL, 89

Daha önce aldıkları bilgilere istinaden diyorlar ki, ‘Siz Beşiktaş taraftarısınız. Kartal Yuvası’ndan ürün alıyorsunuz. Kulübünüze desteğinizi esirgemiyorsunuz. Teşekkür ederiz. Şu anda 2 günlüğüne bir kampanya yaptık. 189 TL olan formalarımızı size özel 99 TL’ye veriyoruz. Sen de diyorsun ki, ‘Aaa ne güzel’ alıyorsun. Diyorlar ki, ‘Parayı da kapıda ödeyin.’ Ama sana gelen, torbanın içinden çıkan 10 TL etmeyecek basit bir tişört.
 
YARGI EL ATMALI

Parayı ödeyip, koliyi açtığın için de geri dönüşün olmuyor. Bunlar takımın iyi olduğu zamanlarda daha çok ortaya çıkıyor. Taraftarın keyfi yerindeyken telefon trafiği başlıyor. Bu sadece bize değil. G.Saray, F.Bahçe ve diğer kulüplere da yapıyorlar. 

Biz bunu sosyal medyadan defalarca uyarılarla önlemeye çalıştık ancak hedef kitlemizin çoğu internet kullanıcısı olmadığı için haberdar edemedik. Şu anda kanunen üyelerimize uyarı mesajı da gönderemiyoruz. Bu arayan numaralar da sık sık değişiyor. Bu dolandırıcıların yasal takibinin yapılmasını istiyoruz. Devletin yargısı da bu konuya el atmalı. 
 
GELEN ÜRÜNÜ PARÇALAYIN

Beni de arıyorlar. Ben de 5-10 tane sipariş veriyorum. ‘İyi oldu aramanız. Eşe dosta da dağıtacağım’ diyorum. Sonra kargo geliyor. Parayı ödemeden kargoyu açıyorum. Kargocu ‘Abi açmayın’ diye itiraz ediyor. Ondan sonra gelen tişörtlerin hepsini kesiyorum. Sonra da kargocuya diyorum ki, ‘Git beni bu firmaya şikayet et. Mala zarar verdi, ücreti de ödemedi’ diye. Ama bir şey yapamıyorlar. Çünkü faturada Beşiktaş forması yazıyor. Fatura da sahte, forma da sahte. 

Ben taraftarımıza çağrı yapıyorum. Her aranan sipariş versin ama malı almasın. O zaman korsana ağır bir darbe vurabiliriz. Kargocular da bunu biliyor. ‘Bunlar hırsız, dolandırıcı’ diyoruz. Ama kargo da nakliye ve işlem ücreti aldığı için bundan para kazanıyor. Bildikleri halde engel olmuyorlar. (Akşam)

Etiketler :