Beşiktaş'ın altın jenerasyonu umut verdi

Beşiktaş'ın altın jenerasyonu umut verdi

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi’nde Ajax’a 2-0 kaybetti ama öz kaynak ruhunu geri kazandı!

Ajans Beşiktaş - UEFA Şampiyonlar Ligi’nde önceki akşam 12 eksikle çıktıkları Ajax mücadelesinden 2-0’lık mağlubiyetle ayrılan Siyah-Beyazlılar’da C Grubu’nda alınan ikinci mağlubiyet için üzüntü yaşanıyor. 

Borussia Dortmund’un ardından Ajax karşısından da puansız ayrılan Kara Kartal’da peş peşe alınan sonuçlardan dolayı memnuniyetsizlik olsa da gelecek için inanç sürüyor. 

C Grubu’nda kalan 4 mücadelede tam kadro sahaya çıkıp üst turu sonuna kadar zorlayacak olan Kara Kartal’da, önceki akşam öz kaynak düzeninden yetişen 4 ismin forma giymesi, camiayı mutlu etti.

İlk 11 oyuncuları Ersin Destanoğlu ve Rıdvan Yılmaz’a ek olarak Serdar Saatçı ile Berkay Vardar’ın Devler Ligi’nde boy göstermesi, gelecek için umut verdi.

Ersin’ in yükselişi sürüyor

Loris Karius’un sözleşmesini erkenden feshetmesinin ardından önceki sezon kaleyi devralan Ersin Destanoğlu, sonrasında eldivenleri bırakmadı. 

3 sezon içinde toplamda 52 karşılaşmada görev yapan Ersin Destanoğlu, Ajax mücadelesinde kalesinde 2 gol görse de yaptığı önemli kurtarışlarla farkın artmasını önledi. 

Avrupa’nın birçok kulübünün takibinde olan 20 yaşındaki file bekçisi, kalan mücadelelerde de başarılı performansını sürdürüp ardından yeni hayallerini gerçekleştirmeye çalışacak.  

Rıdvan, 11’i bırakmıyor 

N’Sakala’nın takıma kazandırılmasının ardından ilk 11’de düzenli olarak forma giyemeyen Rıdvan Yılmaz, bu dönem itibarıyla formayı kapmıştı. 

A Takım’da toplamda 4 sezonda 36 karşılaşmaya çıkıp 3 gollük performans sergileyen 20 yaşındaki sol bek, önceki gün Ajax karşısında da dinamik bir görüntü sergiledi.

Yeteneği ve mücadele gücüyle alkış toplayan Rıdvan, ilk 11’deki yerini kaptırmayacağını bir kez daha gösterdi.

Serdar fırsatı değerlendirdi

Beşiktaş’ın öz kaynak düzeninden yetişen bir diğer oyuncu olan Serdar Saatçı, takımda peş peşe yaşanan sakatlıklar sonrasında bir anda kendisini ilk 11’de bulmuştu.

Vida ile Welinton’a ek olarak stoper oynama özelliği bulunan Necip Uysal ve Mehmet Topal’ın da sakatlanması sonrasında önce Altay’a ardından Ajax’a karşı ilk 11’de sahaya çıkan 18 yaşındaki futbolcu, performansıyla gelecek için umut verdi. 1,90’lık savunmacı teknik ekibe iyi bir alternatif olduğunu ispatladı.  

Berkay'dan rüya gibi başlangıç

Berkay Vardar, Kara Kartal’da A Takım’daki ilk maçına Şampiyonlar Ligi arenasında çıktı. Sakatlıkların bulunması sebebiyle kadroya dahil edilen 18 yaşındaki orta saha oyuncusu, önceki akşam Umut Meraş’ın maçtan çıkmasının ardından 73’te oyuna girip Serdar Saatçı’yla birlikte stoperde görev yaptı. Rüya gibi bir senaryoyla ilk maçına Şampiyonlar Ligi arenasında giriş yapan Berkay, mücadelesiyle göz doldurdu. (Fanatik)