Beşiktaş'ın bu yıl 1 milyar TL'ye ihtiyacı var

Beşiktaş'ın bu yıl 1 milyar TL'ye ihtiyacı var

Siyah-beyazlılar; yükümlülüklerini nakit sağlama, borçları yapılandırma ve avans yollarıyla yerine getirecek. Kulübün toplam borcu ise 2 milyar 423 milyon TL'ye ulaştı

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş'ın 31 Aralık 2018 tarihli finans tablolarına göre 2019 yılında ödemelerini gerçekleştirmek için 1 milyar TL'ye ihtiyacı var. Geçtiğimiz yıl borcu 589 milyon TL artarak 2 milyar 423 milyon TL'ye ulaşan siyah-beyazlılarda, ekonomik sıkıntılar bu sezon ciddi anlamda baş gösterdi. Futbolcuların maaş ödemelerinde problem yaşayan yönetimin, 2019'daki yükümlülüklerini yerine getirebilmek için ödemesi gereken 1 milyar TL için planı; nakit yaratmak, yeni kredi kullanımı ile yapılandırma ve avans sağlamak.

GELİRDE BÜYÜK KAYIP

FUTBOL takımı, yönetim ve pazarlama personelinin 2018 yılında ücret giderleri kulübe 528 milyon TL olarak yansıdı. Siyah-beyazlı yönetim bu maliyeti en az yarı yarıya azaltma planı üzerinde duruyor. Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde olmamanın Beşiktaş'a maliyeti yaklaşık 200 milyon TL oldu. Şampiyonluk şansını 2-0'lık Galatasaray yenilgisiyle büyük ölçüde kaybeden Beşiktaş'ın yeni hedefi ise Devler Ligi potasına girebilmek. Bir kez daha Şampiyonlar Ligi gelirinden mahrum kalmak istemeyen siyah-beyazlılar, sezonu 2. sırada tamamlamayı amaçlıyor. (Sabah)