Beşiktaş'ın efsane kalecilerinden Varol Ürkmez hayatını kaybetti

Beşiktaş'ın efsane kalecilerinden Varol Ürkmez hayatını kaybetti

Profesyonel futbol kariyerine Beşiktaş'ta başlayan, daha sonra sırasıyla Altay, Galatasaray, Manisaspor, Gençlerbirliği ve Tekelspor'da kalecilik yapan Varol Ürkmez, hayatını kaybetti. 

Ajans Beşiktaş - Profesyonel futbol kariyerine Beşiktaş'ta başlayan, daha sonra sırasıyla Altay, Galatasaray, Manisaspor, Gençlerbirliği ve Tekelspor'da kalecilik yapan Varol Ürkmez, hayatını kaybetti. 

Daha önce formasını giydiği kulüpler de Ürkmez’in vefatıyla ilgili başsağlığı mesajı yayınladılar. İşte o mesajlar;

Altay: ''1960-1968 yıllarında formamızı giyen, A Milli kalecimiz Varol Ürkmez 84 yaşında aramızdan ayrılmıştır. Yeteneği, renkli kişiliğiyle Türk futbolu ve Büyük Altay’ımızda bıraktığı tüm izleri unutmayacağız. Merhuma Allah’tan rahmet, sevenlerine ve camiamıza başsağlığı diliyoruz.''

Gençlerbirliği: ''Milli takımımızın yanı sıra kulübümüzde de forma giyen, ülke futbolunda özel bir yeri olan Varol Ürkmez’in vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendik. Varol Ürkmez, forma giydiği süre içerisinde kulübümüzde gösterdiği performansla adından söz ettirmiş; forma giydiği Altay, Beşiktaş, Galatasaray ve Manisaspor kulüpleri gibi bizim de tarihimizde müstesna bir yere sahip olmuştur. Merhuma Allah’tan rahmet; kederli ailesine, sevenlerine ve Türk futbol camiasına başsağlığı dileriz.

VAROL ÜRKMEZ KİMDİR?

1 Ocak 1937 yılında Adapazarı'nda dünyaya gelen Varol Ürkmez, profesyonel futbol kariyerine 1954 yılında Beşiktaş'ta başlamıştır. Siyah beyazlı takımda geçirdiği 6 senede 67 maça çıkan Ürkmez, Türk Milli Takımı formasını da 4 kez terletmiştir.

1960'lı yıllarda ise sahip olduğu ünden dolayı dönemin pek çok sinema filminde de oynamıştır. Bu filmlerden başlıcaları, Sırrı Gültekin'in yönettiği Kavgasız Yaşayalım (1963) ve Şekerli Misin Vay Vay (1965), Kenan Pars'ın yönettiği Aklın Durur (1965) ve Veli Akbaşlı'nın yönettiği Tavan Arası (1965) filmleridir.

Etiketler :