Beşiktaş'ın efsaneleri Sergen Yalçın'ı anlattı! "Mazeretlere hiç sığınmadı"

Beşiktaş'ın efsaneleri Sergen Yalçın'ı anlattı! "Mazeretlere hiç sığınmadı"

Süper Lig'de Beşiktaş 16. kez mutlu sona ulaştı. Sergen Yalçın bu şampiyonlukla tarihe geçti. Yalçın'ın bu başarısını Beşiktaş'ın efsane isimleri yorumladı.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş altyapısından yetişen ve futbolculuğu döneminde siyah-beyazlı formayla 3 kez şampiyonluk yaşayan Sergen Yalçın, teknik direktör olarak da kupaya uzanarak tarih yazdı. Yalçın, Kartal’da hem futbolculuğu hem teknik direktörlüğü döneminde şampiyonluk yaşayan ilk isim olmayı başardı.

Milliyet'in usta kalemi Bilal Meşe, bu başarıyı Beşiktaş'ın efsanelerine sordu. İşte Meşe'nin yazısı...

METİN TEKİN

Sergen Yalçın’ın başarısı Metin-Ali-Feyyaz’ın da göğsünü kabarttı. Sergen Yalçın’ı Beşiktaş’ın efsane üçlüsüne yani Metin-Ali-Feyyaz’a sormazsak ayıp ederiz! Sarı Fırtına Metin Tekin, Yalçın’ın kendilerinin geçmişteki hayallerini gerçekleştirdiğini söyledi. Kartal’ın bu şampiyonluğundan çok keyif aldığını belirten Tekin, “Beşiktaş birçok şampiyonluklar yaşadı, müzesine irili-ufaklı sayısız kupa taşıdı. Ama 10 yaşında Beşiktaş’a adımını atmış Sergen Yalçın, bizim geçmişte kurduğumuz hayalleri gerçekleştirdi. Bu bir keyif, büyük bir mutluluktur. Benim açımdan çok değerli bir kupadır. Çünkü geçmişte futbolu bırakan birçok arkadaşımızın en büyük hayallerinden birisi buydu, Sergen bunu başarmıştır. Biriyle şampiyon olmak başka, Sergen Yalçın’la şampiyon olmak bambaşka. Keyif ve gurur veriyor bizlere” dedi.

ALİ GÜLTİKEN

Gordon Milne’li yıllara damgasını vurmuş isimlerden Ali Gültiken, Sergen Yalçın’ın tarihi bir zafere imza attığını dile getirdi.Gültiken, “Kolay mı böyle kriz dönemlerinde ipi göğüslemek? Sergen hoca, yoklardan, azdan ve özden çıkardı. Yani büyük bir maddi ve manevi değer üretti. Sergen hoca yokluklara, yani mazeretlere hiç sığınmadı, yetişmiş bir ekolün temsilcilerinden biridir. Camianın böylesi bir şampiyonluğa gereksinimi vardı, onu gerçekleştirdi. İçimizden, Beşiktaş’ın evlatlarından birinin başarılı olması gurur kaynağıdır” diye konuştu.

FEYYAZ UÇAR

Sergen Yalçın’ın zekasını ve karakterini öne çıkaran Feyyaz Uçar ise şunları söyledi: “Sergen için konuşurken öncelikler değişir. Sol ayağından mı bahsetsem, futbol zekasından mı? Soğukkanlılığını mı anlatsam, lafını esirgememesini mi? Çoğu yıldız futbolcuya bile zor gelebilecek bir hareketi o kadar kolay yapar ki, çok basitmiş sanırsınız. Yapmaya kalkışmanız nafile. Ya beceremezsiniz ya da pozisyon çoktan geçmiştir. Konuşmaya, iletişim kurmaya pek niyetlenmeyin. Kafasında 1000 tilkiden size sıra gelmez! Onu olduğu gibi kabul etmekte fayda var. Kafa yormayın sakın, Sergen bildiği gibi yaşıyor. Umursamaz gibi görünüp, çevresindeki herkese ve her şeye dokunarak...”

GORDON MILNE

1987-1994 döneminde Beşiktaş’ı çalıştıran ve 1990-1991, 1991-1992, 1992-1993 sezonlarında üç kez üst üste şampiyonluk yaşayan İngiliz teknik direktör Gordon Milne’e de sorduk eski gözbebeği Sergen Yalçın’ı...84 yaşındaki Milne, “Şampiyon Beşiktaş!” diyerek açtı telefonumuzu. 1989 yılında A takıma çıkardığı Sergen Yalçın’ın elde ettiği şampiyonluktan büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Milne şöyle devam etti: “Gerçekten çok mutlu oldum. Onun bugünlere gelmesinde benim de payım var. Biliyorsunuz Sergen’i A takıma ben çıkarmıştım. Sergen futbolculuk yıllarındaki başarılarını teknik adam olarak şampiyonlukla taçlandırdı. Altyapıdan yetişen bir oyuncunun teknik direktör olarak şampiyonluk yaşaması çok değerlidir. Başarılarının sürekli olmasını diliyorum.”

RIZA ÇALIMBAY

Sergen Yalçın’la birlikte top koşturanlardan Rıza Çalımbay’ın düşüncelerini de aldık. Çalımbay da Yalçın gibi altyapıdan yetişti, tam 20 yıl Beşiktaş formasını giyerek erişilmesi zor bir rekora imza attı.Sergen Yalçın, Kartal’ın Atom Karıncası Rıza Çalımbay’ın elinde büyüdü dersek, inanın abartmış olmayız... O çocukluk döneminde Yalçın’a herkes yardımcı oldu, en büyük sorumluluk ise kaptan Rıza Çalımbay’da idi. Beşiktaş’ın bu şampiyonluğunun çok anlamlı olduğuna vurgu yapan Çalımbay şu ifadeleri kullandı: “Tabii ki müthiş bir başarıdır Beşiktaş’ın şampiyonluğu. Çünkü sıkıntılı bir süreç yaşadılar, sakatlıklar, cezalar derken, yeniden toparlandılar, hedefe de ulaştılar. Sergen hocanın bu başarısı bizim de gurur kaynağımızdır. Kartal Yuvası’dan yetişti ve bir ilke imza attı. Bizden çok iyi teknik adamlar yetişti, nereye baksanız karşınızda Beşiktaşlı hocaları görürürsünüz, yani çoğunluktayız. Sergen hoca bizim kardeşimiz, onun başarısı, bizim başarımızdır.”

MEHMET ÖZDİLEK

Kartal’ın Şifo’su Mehmet Özdilek de Sergen Yalçın’la birlikte top koşturdu, büyük zaferleri birlikte yaşadı. Özdilek, Yalçın’ın başarısına şapka çıkardı: “Bir geçmişe bakıyorum bir de bugünlere... Çok büyük başarılara imza attık, ama bu şampiyonluk başka şampiyonluktur. Tarih için önemli bir kupadır. Diğer sezonlara oranla lig zorlu bir süreçte oynandı. Bir yanda 21 takım, diğer yanda pandemiyle boğuşan kulüpler, boş tribünler... Bu tabloda zirveye oturmak, kupayı müzeye taşımak tarihi bir zaferdir. Sezon kötü başladı ama hep ivme yukarı işledi. Arzuladığı, beklediği hak ettiği şampiyonluğu kazandı Sergen hoca. Öncelikle Beşiktaş ve camiayı kutluyorum... Sergen Yalçın, altyapıdan yetişen ve bir ilke imza atan teknik direktördür artık. Şimdi takımdan ve Sergen hocadan beklentiler bir kat daha arttı.. Onu yürekten kutluyorum, Sergen hocamızla gurur duyuyoruz. Başarıların devamını diliyorum.” (Milliyet - Bilal Meşe)