Beşiktaş'ın en büyük sorunu! Korkutan istatistik...

Beşiktaş'ın en büyük sorunu! Korkutan istatistik...

Beşiktaş'ın UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki tarihi zaferlerinin ardından Süper Lig'de yaşadığı puan kayıpları can sıkmaya devam ediyor.

Ajans Beşiktaş - Avrupa'daki müthiş galibiyetler sonrası Kara Kartal'ın ligde zorluklar yaşaması, zirve yarışındaki hesapları da şaşırtmış durumda. Öyle ki, son iki sezonu şampiyon olarak kapatan Siyah-Beyazlılar, 13. haftayı lider Galatasaray'ın tam 6 puan gerisinde üçüncü sırada geçebildi. Vodafone Park'ta önümüzdeki hafta Galatasaray'ı ağırlayacak olan Siyah-Beyazlılar galibiyet dışında ihtimal düşünmüyor ancak keyif kaçıran bir istatistik var. O da Beşiktaş'ın bu sezon Süper Lig'de attığı gol sayısının düşüklüğü.

Şenol Güneş'in öğrencileri geride kalan 13 haftada sadece 19 kez rakip ağları sarsmayı başarabildi. Üstelik, son iki haftada oynanan iki lig maçında Teleset Mobilya Akhisarspor ile Vodafone Park'ta, Evkur Yeni Malatyaspor ile de deplasmanda golsüz berabere kaldı. Akhisar maçında Quaresma'nın kaçırdığı penaltıdan sonra Malatya deplasmanında da gol atılamaması ilginç bir istatistiği de ortaya çıkardı.

Beşiktaş, ligin düşme hattındaki takımlarından Osmanlıspor ile aynı sayıda (19) gol atabilirken, maç başına 1.46 gol ortalamasına ulaşabildi. Beşiktaşlılar'ı endişelendiren unsur, ortalamanın bu kadar düşük olması. Zira, Kara Kartal son iki sezonda çok yüksek ortalamalara ulaşmıştı. Neydi o ortalamalar?

Beşiktaş, 2016-2017 sezonunu toplam 73 gol atarak, maç başına 2.14 gol ortalaması ile tamamlamıştı. Siyah-Beyazlılar, yine şampiyonluk yaşadığı 2015-2016'da ise 75 gol ve 2.20 gol ortalamasıyla zafere yürümüştü.

Peki bu sezonki 1.46'lık ortalama daha yukarı taşınmazsa ne olur? Bu ortalama ile gidildiğinde Beşiktaş sezon sonunda ancak 50 gol barajına ulaşabiliyor. (Fanatik)

Etiketler :