"Beşiktaş'ın en iyisi Babel"

"Beşiktaş'ın en iyisi Babel"

Milliyet gazetesi yazarı Bilal Meşe, Karabükspor-Beşiktaş karşılaşmasını değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - Bilal Meşe, bugünkü köşesinde şunları yazdı: Karşılaşmanın son 11 dakikalık bölümü dışında Karabükspor’un savunmasına kapanması, aslında Beşiktaş’ın en büyük avantajı oldu.

Hep tartışılır, savunma yapmak dünyanın en zor işidir bu oyunda... Ben de kişisel olarak bu düşüncenin altına imzamı atarım. Haaa diyeceksiniz ki, Karabükspor’un bu taktiği doğrudur, çünkü oynadığı takım son şampiyon... Ancak Talisca ve Babel, ilk yarıdaki net fırsatları gole çevirebilse; Kartal, tek golle yetinmez, farka kanat çırpardı.

Karabükspor’un sahasında yenilmesine, Dany’nin başarılı oyununa asla gölge düşürmez. Tecrübeli futbolcu, savunma da ayakta kalan, pozisyonlara set çeken tek isimdi, kutlarız.

Gelelim Beşiktaş’a... Sevgili hocamız Şenol Güneş, Porto ile deplasmanda oynayacakları Devler Ligi’nin ilk maçını düşünürsek, on birinde bazı değişimlere gitmiş. Hırvatistan maçında attığı tek golle A Milli Takımımıza yeniden umut aşılayan Cenk Tosun’u yedeğe çekmesi bizce tartışılır. Cenk Tosun’un yanı sıra Atiba ve Quaresma’yı da yedekler arasında gördük! Yorgunluk söz konusuysa buna şiddetle karşıyım. Maç salı günü oynandı, neyin yorgunluğudur bu? Eğer zihinsel yorgunluk varsa, o zaman penaltı atışını niye Oğuzhan’a attırılır? Negrado’yu on birde gördük, kalitesi tamam... Ancak 71 dakikalık süreçte vasatın üstüne çıkamadı. Negrado’yu ilk yarıda sadece Talisca’ya yaptığı pasla fark ettik! Lens ve Negrado bizce uyum aşamasında, kumaşları ortada...

Şu kart görme konusunda Beşiktaş’ta bizce büyük sıkıntı var. Hakem faulü vermiş, sarıyı da çekmiş, herkes hakemin çevresinde, sanırsınız ki kararı değiştirecekler! O eforunuzu acaba topa yapsanız, ne kaybedersiniz?

Efendim, malumunuz sezon başından bu yana Pepe’nin yanına partner aranıyordu, devre arasına kaldı! Bu süreçte Tosiç müthiş bir performans ortaya koydu, istekler ve sesler kesilir gibi oldu. Peki, kart gördüğü pozisyonlara ne demeli arkadaş? Çok kritik bir yerde oynuyorsun, çift sarıdan kızarıyorsun! Dememiz o ki, yönetimin senin yerine alternatif aramasına gönül koymayacaksın.

FIFA kokartı takmak kolay değildir, işinizi dört-dörtlük yapacaksınız. Nereye varmak istiyoruz, 58.dakikadaki penaltıyı anımsayın. Orta hakem Ali Palabıyık, Dany’nin elle oynamasını atlıyor ama yardımcısı Serkan Olguncan’dan sekmiyor. Aferin ona, işte hakem böyle olmalı... Hata yüzdesini sıfıra çekecek, orta hakemi de kurtaracak.

Beşiktaş’ın en iyisi gol attığı için değil, ortaya koyduğu futbol ve mücadeleyle Babel’dir. Talisca da oyunda kaldığı süreçte etkiliydi, tek eksiği goldü.

Karabükspor, 22 dakika on kişi kalan Beşiktaş karşısında baskı kurmakta geç kaldı aslında... Yani Karabük, son uzatma dahil on bir dakikalık dilimde risk aldı, pozisyon üretti. Fabri gibi tecrübeli kaleciyi geçmekte aynı başarıyı gösteremezken, Kartal üç puanla Porto maçı öncesinde moral depoladı.

Etiketler :