Beşiktaş'ın eski oyuncusu, Porto Riko'dan büyükelçi yardımıyla dönebildi!

Beşiktaş'ın eski oyuncusu, Porto Riko'dan büyükelçi yardımıyla dönebildi!

Porto Riko’da kulübünün ricası üzerine ülkede kalan ve THY’nin ABD’deki tahliye uçağını kaçıran Yeliz Başa, Kovid-19 nedeniyle sokağa çıkma yasağının gelmesiyle tek göz odada yaşadı.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş'tan ayırldıktan sonra; Japonya, Endonezya, G.Kore. Çek Cumhuriyeti, Tayland, Vietnam, Arnavutuk’ta smaç vuran voleyboldaki dünya starımız Yeliz Başa’nın son transfer olduğu Porto Riko’da Koronavirüs yüzünden başına gelmeyen kalmadı. 

12 mart tarihinde Komronavirüs Pandemisi nedeniyle Porto Riko’da tüm spor etkinlikleri durmasına rağmen ülkedeki tek yabancı sporcu olan Yeliz Başa’ya şampiyonluk hayallerini bağlayan Lıaneras De Toa Baja takımının başkanı, oyuncumuzun Türkiye’ye dönmemesi için bizzat ricacı olup, büyük çaba harcayınca takımı yüz üstü bırakmak istemeyen voleybolcumuz ABD’den kalkan THY tahliye uçağını kaçırdı. Ancak 20 Mart’ta başlaması gereken spor etkinlikleri  önce 1 Nisan’a, ardından 15 Nisan’a son olarak da 3 Mayıs’ ertelendi.

TEK GÖZ ODA EVDE ADETA MAHSUR KALDI

Hayatın normale dönmesi ve voleybol maçlarının başlaması beklenirken, ülkede salgın vakaları arttı ve sokağa çıkma yasağı başladı. Sokağa çıkma cezasının 5 bin dolar olduğu başkent San Juan da, Atlas Okyanusuna bakan tek göz oda evde adeta mahsur kalan Yeliz Başa’nın bu süre içende  psikolojisi darmadağın oldu. Türkiye ile arada 7 saat fark olmasına rağmen İstanbul’da diş hekimliği yapan eşi Onur Başa ile internet üzerinden telefonla görüntülü konuşarak ayakta kalabilen sporcumuz bir yandan da formunu korumak için her gün evde antrenmanlar yaptı.

BÜYÜKELÇİMİZ İMDADINA YETİŞTİ

San Juan adasından çıkamayan ve ABD’ye geçip dönüş formülü bulamayan sporcumuzun imdadına ABD Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç yetişti. Bizzat Porto Riko yetkililerini arayan Büyükelçi sporcumuzun ülkemize dönüş yolculuğunu başattı. San Juan adasından Karayip Adasına oradan da oradan Houston’a geçen Yeliz Başa burada ABD’den 350 Türk yolcuyu alarak anavatana getiren tahliye uçağına yetişti.  Uzun yolculuk sonrasında Ordu-Giresun Havalimanı’na inen sporcumuz Trabzon Gülbahar Hatun KYK yurdunda karantina altına alındı. 

Bugün test yapılacak sporcumuz test sonucu temiz çıkarsa 14 gün karantina süresini beklemeden İstanbul’da ki evine ve eşine kavuşabilecek.

BU SON DEPLASMAN OLSUN

Tam 8 yıldır birbirinden ilginç ve uzak ülkelerde Türkiye’yi temsil eden başarılı sporcumuz çok yorulduğunu belirterek soy yılını bir İstanbul takımında geçirmek ardından sporu bırakarak annelik duygusunu yaşamayı çok istediğini belirterek “2011’de evlendim 2012 yılında Japonya ile başlayan yurt dışı serüvenimde son durağım gerçekten çok zor ve bunaltıcı odu. Orada çok uzun süre düünme fırsatım oldu ve yorulduğumu hissettim. Son yılımı ülkemde bir takımda geçirmek ondan sonra da anne olmak istiyorum” dedi.

BEŞİKTAŞ'TAN JAPONYA'YA

Çocuk yaşında Beykoz’dan 6 voleybol topu karşılığında Beşiktaş Voleybol takımına transfer olan Başa, siyah beyazlı takımda çeşitli kategorilerde aralıksız 10 yıl forma giydi. 2012 yılında Beşiktaş’ta forma giyen Maiko Kano’yu izlemek için İstanbul’a gelen Japon milli takımının antrenörü, Yeliz’i beğenip ülkesindeki NEC Red Rocked takımına önerince serüven de başlamış oluyor. 

JAPONYA'DA ÇOK SEVİLİYOR

Ertesi sezon G.Kore takımı Hyundai’ya ertesi yıl ise tekrar Japonya’da ki eski takımı NEC Red Rocked’e transfer oluyor.  Burada şampiyonluk yaşayan Yeliz Başa, Asya Süper Kupasını da kaldırıyor. Ertesi yıl da Japona’da kalan voleybolcumuz ülkenin en sevilen yabancı sporcuları arasında yeralıyor ve adına fan kulüpleri kuruluyor. 

Ertesi yıl yarım sezon Çekya'da, yarım sezon da Halk Bank’ta oynayan Başa, daha sonra Endonezya’ya transfer oldu. Ertesi yıl Endenozya’nın Popsivo takımına geçti ve şampiyonluk yaşayan Başa, daha sonra Tayland’ın Nakhon Ratchisma takımına final maçları için 1 aylığına transfer oldu gene şampiyonluk yaşadı.

Oradan Vietnam’ın başkenti Ha Noi’nin Duc Giang takımına geçen Başa, oradan Arnavutluk'un Partizan takımına geçti, Ocak ayında da son takımı Porto Riko’nun Lianeras De Toa Baja takımına transfer oldu. (Hürriyet - Süleyman Arat)

Etiketler :