Beşiktaş'ın eski scout'ından itiraf: ''İyi isimlerin üstünü çizdik''

Beşiktaş'ın eski scout'ından itiraf: ''İyi isimlerin üstünü çizdik''

Beşiktaş eski scoutlarından Tolga Yalçın, siyah - beyazlı takımın transferleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yalçın, bir süre önce sözleşmesini tek taraflı fesheden Victor Ruiz'e dair de konuştu.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş Futbol Takımı'nın eski scoutlarından Tolga Yalçın, maddi olanıksızlar nedeniyle sezon başında transfer listesinin üst sıralarında yer alan isimlerin alınamadığını söyledi. Yalçın, ligin bitimine 2 maç kala, parasını alamadığını belirterek sözleşmesini tek taraflı fesheden Victor Ruiz'in ikinci seçenek olduğnu belirtti.

Yalçın, Twitter adresinden yaptığı açıklamada kulüpte 2 yıl çalıştığını belirterek, "Bu süreç içerisinde yaptıklarımızı ve yaşadıklarımızı kolay kolay ifade edebilmem zor. Fakat bu sezona dair içimde kalan birkaç şey var ki yazmadan edemeyeceğim" dedi.

Abdullah Avcı'nın takımın başına geçmesinin resmileşmesiyle çalışmalara başladıklarını kaydeden Yalçın, "Tamamen kendi takip ettiğimiz listelerin ötesinde belirlenen ve istenen modeller üzerinden taramalarımızı yoğunlaştırdık. Bu süreç içerisinde önerilen ya da istenilen birçok oyuncu da gerek maliyet gerekse oyuncuların bizi tercih etmemeleri sebebiyle gerçekleşmedi" dedi.

BAZI İSİMLER HOCANIN DA İÇİNE SİNMEDİ

Kulübün futbol direktörü Ali Naibi'nin kendilerine bütçenin olduğunu söylediğini kaydeden Yalçın, "Ve kulüp belki bonservis ödeyebilir ama 'maaş bütçesinin' çok aşağılara inmesi gerektiğini aktardı. Bu nedenledir ki, bir çok iyi ve takımı fazlasıyla öne itebilecek; hatta yatırım olarak kulübe çok iyi para kazandırabilecek birkaç oyuncunun üstünü çizmek zorunda kaldık. Kurulan kadro içerisinde gerek scout ekibinin, gerek teknik kadronun, gerek ise Ali Naibi‘nin içine sinmeyen isimler oldu. Ama şu gerçek var ki, olabileceğin en iyisini oldurmaya çalıştık. O dönem konuşulan isimleri duysanız bu dediğimi çok daha iyi anlayabilirdiniz" dedi.

İLK HEDEF RUİZ DEĞİL, TORRES'Tİ

Konuşalan isimler için bir örnek de veren Beşiktaş'ın eski scout'u Tolga Yalçın, "Malaga’da oynayan sol stoper Pau Torres’i istedik. Alamadık. Victor Ruiz’i alabildik.

Alternatif olarak Karol Mets’i belirledik ancak bütçe ona bile yaratamadık. Demem o ki, yepyeni bir hocayla yepyeni bir sistem ile kurulan bir takımın inişlerinin olması, ritmini bulamaması ve sorunlar yaşaması aslında tüm dünya futbolunda kabul görebilir bir gerçekken, bizde herkes kötü ilan edildi. Şimdi günün sonunda kepenkler kapanınca böylesine kötü bir takımın, aynı hocalarıyla sezona başlayan ve geçtiğimiz sezon mevcut kadrolarının üstüne milyonlarca euroluk katkılar yapıp yola çıkan dev rakiplerinin üstünde ligi bitirdiğini görüyoruz.

Son olarak, almak isteyip maliyetini karşılayamadığımız ya da bulup bir türlü uzanamadığımız oyuncuları duysanız bu ekibin aslında ne kadar derin ve önemli işler yaptığını belki anlayabilirdiniz. O kadar kötüyüz ki, adımızı dahi sormayanlar, ne yaptığımızı dahi bilmeyenler tarafından buradan gönderiliyoruz.  Bu dünyada kabullenilmesi en zor şey haksızlıktır. Umarım hakkınızın hiç yenmeyeceği bir hayat yaşarsınız" diye yazdı. (Ajansspor)

Etiketler :