Beşiktaş'ın forvetine John Guidetti mi geliyor?

Beşiktaş'ın forvetine John Guidetti mi geliyor?

Vincent Aboubakar'dan boşalacak yer için John Guidetti listeye alındı.

Milli maçlar sebebiyle Süper Lig’e verilen arada Ocak ayındaki transfer dönemi için çalışmalara şimdiden başlayan Siyah-Beyazlılar’ın, forvet takviyesi konusunda yoğun bir çalışma yürüttüğü ortaya çıktı.

Vincent Aboubakar’ın Ocak ayında Kamerun formasıyla Afrika Uluslar Kupası’na katılıp takımdan 1 ay uzak kalacak olması ve Cenk Tosun’un istikrar sorunu yaşaması sonrasında düğmeye basan Beşiktaşlı idarecilerin; 2 sezon önce de takımın gündemine gelen John Guidetti’yi listeye eklediği iddia edildi.

Kara Kartal’ın uzun süre gündeminde kalmasına rağmen son anda kapıdan dönen ve sonrasında İspanya La Liga ekibi Celta Vigo’yla anlaşan 24 yaşındaki İsveçli futbolcunun, menaceri aracılığıyla kulübe önerilmesi sonrasında yönetimin, temaslara başladığı konuşuluyor.

Takımın eski yıldızı Mario Gomez’i de gündeminde tutan Siyah-Beyazlılar’ın, Guidetti için çalışmalarını sürdürdüğü ve tarafların anlaşma zemini aradığı bildirildi.

Celta Vigo formasıyla bu sezon çıktığı 8 maçta 3 gol ve 1 asistlik performans sergileyebilen Guidetti’yle Beşiktaş’ın yanı sıra bir dönem kiralık olarak görev yaptığı Hollanda ekibi Feyenoord ve ülkenin bir diğer devi Ajax’ın da ilgilendiği açıklandı.

Forvet hattında Iago Aspas ve Theo Bongonda’ya ek olarak Fiorentina’dan kiralık Giuseppe Rossi’yi de bulunduran Celta Vigo’nun, önceki sezon başında bonservisinin elinde bulunması sebebiyle transfer ettiği Guidetti’yi düşük bir bedele elinden çıkarmaya sıcak baktığı belirtildi.

Kariyerinde daha önce Manchester City, Burnley, Celtic, Feyenoord ve Stoke City gibi takımlarda oynayan genç futbolcunun da ayrılık konusunda kulübüne baskı yaptığı ifade edildi. (Fanatik)