Beşiktaş'ın gündeminde yer alan Simon Mignolet kimdir?

Beşiktaş'ın gündeminde yer alan Simon Mignolet kimdir?

Beşiktaş'ın Liverpool'da forma giyen kaleci Simon Mignolet ile ilgilendiği iddia edildi.

Ajans Beşiktaş - İki sezon boyunca kalesini koruyan İspanyol file bekçisi Fabri'yi, Fulham'a 6 milyon euro karşılığında satan Beşiktaş'ta kaleci arayışları da hız kazandı. Bursaspor'dan Harun Tekin ve Arsenal'den Ospina ile ilgilenen Beşiktaş'ın radarına giren son isim ise Liverpool'un Belçikalı kalecisi Simon Mignolet oldu.

İngiliz basınında çıkan haberlere göre Beşiktaş, 30 yaşındaki kaleci ile anlaşma sağlarken, Liverpool ile de görüşmeler başladı. Beşiktaş, ilk etapta oyuncuyu kiralık olarak kadrosuna kazandırmak istiyor.

Simon Mignolet kimdir?

06 Mart 1988 doğumlu olan Mignolet 30 yaşında. Belçikalı kalecinin boyu 1 metre 93 santim. Futbola Belçika'nın St. Truiden takımının altyapısında başlayan Mignolet, profesyonel sözleşmesini de bu takımda imzaladı. Daha sonra 2010-2011 sezonunda 2.5 milyon euro karşılığında Premier Lig ekibi Sunderland'a transfer olan Mignolet, 2013-2014 sezonu başında ise Liverpool'a gitti. Liverpool, Sunderland'e Mignolet için 10.6 milyon euro bonservis bedeli ödedi. Kariyeri boyunca 407 maça çıkan Mignolet, kalesinde 490 gol gördü ve 127 maçı gol yemeden tamamladı.

Sadece Premier Lig istatistiklerine baktığımızda ise 245 Premier Lig maçına çıkan Belçikalı eldiven, 311 kez topu kalesinde gördü. 81 maçta ise sahadan gol yemeden ayrıldı. U16'dan, U21 seviyesine kadar her yaş kategorisinde milli olan Belçikalı kaleci, A Milli Takım seviyesinde ise Belçika Milli Takım formasını 21 kez sırtına geçirdi.

30 yaşındaki kalecinin Liverpool ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2021 tarihinde sona erecek. Belçikalı eldivenin mevcut piyasa değeri ise 10 milyon euro.

Etiketler :