Beşiktaş'ın gündemindeki Babel'e detaylı bakış

Beşiktaş'ın gündemindeki Babel'e detaylı bakış

Beşiktaş'ın transfer gündeminde yer alan ve devre arası kampında takıma katılması beklenen Babel, birçok başarının altına imzasını attı.


Ajans Beşiktaş - Beşiktaş'ın transfer listesinde bulunan ve kadroya katılmasına kesin gözüyle bakılan Babel;

* 2003-2004 sezonunda şu an Galatasaray'da oynayan Wesley Sneijder ile birlikte Ajax'ta forma giydi.

* Hollandalı futbolcu 2004-2005 sezonunda ise Ajax'ta Nigel de Jong ve Beşiktaş'ın eski savunmacısı Julian Escude ile birlikte oynadı.

* Babel, Hollanda Milli Takımı'yla çıktığı ilk maçta (Romanya maçı- Dünya Kupası Avrupa Elemeleri) gol atmış ve Hollanda Milli Takımı tarihinde gol atan en genç 4. futbolcu olmuştu (18 yaş 97 gün)

* 2007 yılında Ajax'ta forma giyerken yılın en yetenekli futbolcusu seçilerek Van Basten ödülünü aldı.

* 2007 senesinde Ajax'tan Liverpool'a 17 milyon Euro'ya transfer oldu. Bu sezonda Liverpool'un en iyi genç oyuncusu seçildi.

* Babel, 2007 senesinde Liverpool'un Beşiktaş'ı 8-0 yendiği maçta 2 gol atmıştı.

* Babel'in transfer olduğu Liverpool'da o dönem Harry Kewell, Dirk Kuyt, Martin Skrtel ve Emiliano Insua da yer alıyordu.

* Hollandalı futbolcu 2012 yılında 7 milyon Euro'ya Hoffenheim'e transfer oldu.

* 2013-2014 sezonunda Ajax'tan Kasımpaşa'ya 4 milyon Euro'luk bonservis bedeliyle transfer edilen 30 yaşındaki futbolcu, 2 sezon burada forma giydikten sonra Birleşik Arap Emirlikleri takımı Al-Ain'e 2.5 milyon Euro'ya gitti.

* Al Ain'deki sözleşmesinin bitmesiyle bu sezon başında bonservis bedeli olmadan İspanya'nın Deportivo La Coruna takımıyla yarım sezonluğuna anlaşma sağladı.

* Hollandalı futbolcu, Beşiktaş ile anlaşma sağladı. Babel, siyah beyazlıların 2 Ocak'taki devre arası kampında yer alacak. (Fanatik)