Beşiktaş’ın gündemindeki Paulo Sousa hakkında her şey

Beşiktaş’ın gündemindeki Paulo Sousa hakkında her şey

Beşiktaş’ın gündemine gelen Portekizli teknik adam Paulo Sousa'yı Ajans Beşiktaş yazarı Ersin Kurnaz anlatıyor.

Beşiktaş’ın dün yaptığı ve yeni teknik direktörü belirleyeceği toplantıda gündeme gelen isimlerden biri de Portekizli teknik adam Paulo Sousa oldu.

Son yıllarda önemli başarılar elde eden Paulo Souza’yı Ajans Beşiktaş yazarı Ersin Kurnaz anlattı.

İşte o yazı:

Beşiktaş'ın son yönetim kurulu toplantısında gündeme gelen hoca adaylarından biri de 51 yaşındaki Portekiz'li teknik adam Paulo Sousa. 

Paulo Sousa İsrail ve İsviçre Ligi'nde şampiyonluk yaşadı ve Basel'i Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid, Liverpool gibi takımların olduğu gruptan çıkardı. Bu ülkelerde elde ettiği başarılardan sonra Fiorentina'da teknik direktör olarak görevine devam eden Sousa, başarılı sayılabilecek bir dönem geçirdi. Özellikle ilk sezonunda oynattığı oyun herkes tarafından çok beğenildi.
 
Futbol tarzı olarak atakta genellikle 4-2-3-1 ve 3-4-2-1 savunmada ise 4-4-1-1 sistemlerini tercih ediyor. Fiorentina döneminde Federico Chiesa, Nikola Kalinic, Federico Bernardeschi, Marcos Alonso, Borja Valero ve Matías Vecino gibi isimlerden verim almış, Josip Ilicic ve Khouma Babacar gibi oyuncuları da zirve dönemlerine yaklaştırmıştır. İlk sezonunda Fiorentina'yı 5. yaparak Uefa Avrupa Ligi'ne taşımıştır. Avrupa liginde gruplardan çıkıp M'gladbach'a elendikleri ikinci sezonun sonunda Çin'e gitmiştir. Son olarak Dünya Kupası elemelerinde Polonya'yı çalıştıran Sousa, Polonya'nın grup aşamasını ikinci olarak bitirmesini sağlamıştır ve Milli takımı play-off maçlarına taşımıştır.

Beşiktaş'ın mevcut kadrosunun Portekizce ve Fransızca ağırlıklı konuştuğu düşünüldüğünde, Paulo Sousa'nın bu 2 dile ilaveten İtalyanca ve İngilizce’yi konuşabiliyor olması önemli bir avantaj olarak görülüyor. 

Genç oyuncuları oynatmaktan çekinmeyen ve hücum futbolu oynatan bir yapısını benimseyen Paulo Sousa’nın adı bir dönem Borussia Dortmund teknik direktörlüğü için de gündemdeydi.