"Beşiktaş'ın hakkı olan 5 şampiyonluğu daha var"

"Beşiktaş'ın hakkı olan 5 şampiyonluğu daha var"

Fenerbahçe Spor Kulübü yöneticisi Metin Sipahioğlu, FB TV canlı yayınında açıklamalarda bulundu. Sipahioğlu, Beşiktaş'ın 1959 yılından önceki şampiyonluklarıyla ilgili de konuştu.

Ajans Beşiktaş - İşte Fenerbahçe Spor Kulübü yöneticisi Metin Sipahioğlu'nun canlı yayında Beşiktaş'ın şampiyonluklarıyla ilgili yaptığı açıklamalar:

"Süper Lig'in de 1959-67 arasında oynana yılları 3 şehir arasında oynanmaktaydı. İstanbul, İzmir ve Ankara dışında takımların Süper Lig'e katılmasına izin verilmedi. Milli Takımımız 1968 yılına kadar İstanbul, Ankara ve İzmir dışında hiçbir oyuncu çağırmadı. Şimdi Milli Takımımıza 'Kısmi Milli Takım' diyebilir miyiz? Beşiktaş haklı aldı şampiyonluk sayılarını, Türkiye'yi avrupa'da temsil etti ama Fenerbahçe etmedi diyorlar. 1955'te başladı Avrupa şampiyonaları. Bütün ülkeler bunları uygulasın o zaman. Böyle saçma bir tez olur mu. Beşiktaş'ın hakkı olan 5 şampiyonluğu daha var. Milat kabul edilen 1959 çizgizi bir anda 1956'ya çekilmiştir. Bu milat umarım gerçek tez olan 1923'e çekilecektir."