"Beşiktaş'ın iyi bir kadrosu var ancak aldığı sonuçlar normal değil"

"Beşiktaş'ın iyi bir kadrosu var ancak aldığı sonuçlar normal değil"

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'nde Sporting Lizbon ile kritik maçta karşı karşıya geliyor. Spor yazarı Sinan Vardar, siyah-beyazlıların son durumunu, rakibi karşısındaki ve gruptaki şansını Independent Türkçe'ye değerlendirdi

Ajans Beşiktaş - Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki bir numaralı organizasyonu Şampiyonlar Ligi'nde Türkiye'nin tek temsilcisi Beşiktaş, 4'üncü maçına çıkıyor.

C Grubu'ndaki 4'üncü maçında Portekiz temsilcisi Sporting Lizbon'a konuk olacak siyah-beyazlılar, kritik müsabakada gruptaki geleceğini büyük oranda belli edecek.

3 Kasım Çarşamba günü Lizbon'daki Jose Alvalade Stadı'nda oynanacak karşılaşmayı Rus hakem Sergey Karasev yönetecek. 

C Grubu'nda Borussia Dortmund, Ajax ve Sporting Lizbon ile mücadele eden İstanbul temsilcisi, bu sezon Avrupa'da umduğunu bulamadı. Borussia Dortmund'a 2-1, Ajax'a 2-0 yenilen Beşiktaş, üçüncü maçında ise sahasında Sporting Lizbon'a 4-1 yenilerek son sıradan kurtulamadı.

Son 10 deplasmanda galibiyet alamadı

2016'da Şampiyonlar Ligi grubundan namağlup lider olarak çıkarak adından söz ettiren Beşiktaş, son dönemde bu başarılarından uzak bir görüntü çizdi.

Avrupa arenasında çıktığı son 10 deplasmanda 1 kez galibiyet yüzü gören siyah-beyazlılar, 2 beraberlik ve 7 yenilgi aldı.

Deplasmandaki son galibiyetini 29 Kasım 2019'da Sarpsborg karşısında elde eden Beşiktaş, o tarihten sonra deplasmanda kazanamadı.

Dış sahada oynadığı son 5 maçtan da mağlup ayrılan İstanbul temsilcisi, 2019-20'de Şampiyonlar Ligi ön elemesinde PAOK'a 3-1, Avrupa Ligi'nde Slovan Bratislava'ya 4-2, Braga'ya 3-1 ve Wolverhampton'a 4-0 yenildi.

Sergen Yalçın'ın öğrencileri, bu sezon çıktığı tek deplasmanda Ajax'a 2-0 kaybetti.

Eksikler can sıkıyor

Beşiktaş'ın Portekiz ekibi Sporting Lizbon ile yapacağı maçtaki eksikler, teknik direktör Sergen Yalçın'ın elini zayıflatıyor.

Portekiz'e gidecek kafilede 20 futbolcuya yer verildi.

Ağrıları devam eden Domagoj Vida, tedbir amaçlı Lizbon'a götürülmezken sakatlıkları süren Georges-Kevin N'Koudou, Michy Batshuayi, Miralem Pjanic ve Valentin Rosier de kadroda yer almadı.

Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklamaya göre kadroda şu futbolcular yer alıyor:

Ersin Destanoğlu, Mert Günok, Rıdvan Yılmaz, Francisco Montero, Josef de Souza, Salih Uçan, Oğuzhan Özyakup, Gökhan Töre, Can Bozdoğan, Atiba Hutchinson, Mehmet Topal, Cyle Larin, Rachid Ghezzal, Necip Uysal, Fabrice Nsakala, Welinton Souza, Kenan Karaman, Serdar Saatçi, Umut Meraş, Alex Teixeira.

"Beşiktaş'ın iyi bir kadrosu var aldığı sonuçlar normal değil"

Beşiktaş'ın eski yöneticilerinden spor yazarı Sinan Vardar, siyah-beyazlıların son durumunu, rakibi ve gruptaki şansını Independent Türkçe'ye değerlendirdi

Beşiktaş'ın son dönemde Süper Lig'de ve Şampiyonlar Ligi'nde elde ettiği skorların tatmin edici olmadığını hatırlatan Vardar, "Beşiktaş'ın iyi bir kadrosu var aldığı bu sonuçlar normal değil" dedi.

"Kağıt üzerinde Sporting Lizbon favori ancak futbol bu belli olmaz"

Siyah-beyazlı ekibin oyuncu kalitesinin oynanan futbolun çok üstünde olduğunu dile getiren Vardar, "Sakatlıklar nedeniyle bir türlü ideal tertiple sahaya çıkamadı. Tabii bu maçta zor, sakatlıklar devam ediyor. Çok önemli futbolcular sakatlandı. Bu maçta kağıt üzerinde Sporting Lizbon favori görünüyor ancak futbol bu belli olmaz" şeklinde görüş belirtti.

"Sporting çok formda, onlarla mücadele edebilecek bir kadroyla çıkarsa başarılı sonuç alabilir" 

Devler Ligi'ndeki rakiplerine göre Beşiktaş'ın da iyi bir kadrosu olduğunu dile getiren Vardar, Sporting Lizbon karşısında Beşiktaş'ın gençlerle mücadele etmesi gerektiğine dikkat çekti:

Sergen Yalçın'ın yerinde olsaydım gençleri sahaya sürerdim. Gençlerle, daha çok mücadele edecek futbolcularla maça çıkması lazım. Sporting Lizbon çok formda bir takım. Buradaki maçta da mükemmel bir futbol ortaya koydular. Onlara karşı mücadele edecek bir kadroyla çıkarsa başarılı bir sonuç alabilir. Serdar Saatçi bu sezon Şampiyonlar Ligi maçlarında oynadı. Daha 18 yaşında. Yine Avrupa'dan alınan Can Bozdoğan var. Bu futbolcularla çıkmalı. Ben hala ümitliyim, her şey olabilir.

"Gruptan çıkması zor tabii ama Lizbon'dan galibiyetle dönerse grupta üçüncü olarak UEFA'da yoluna devam edebilir"

Beşiktaş'ın geçmiş yıllarda Avrupa arenasında başarılı sonuçlar elde ettiğini hatırlatan Vardar, Şampiyonlar Ligi dönüşü oynanacak Trabzonspor maçının önemine vurgu yaparak, "Daha önceki yıllarda Avrupa'da başarılı olan bir Beşiktaş vardı ancak bu sene kötü başladı. Beşiktaş inşallah iyi bir neticeyle döner çünkü hemen dönüşte ligin kaderini belirleyecek Trabzonspor maçı var. Arada 7 puan var, Trabzonspor yenerse 10 puana çıkıyor. Fenerbahçe formsuz, Galatasaray da iyi oynamasa da galip gelmeyi bildi. Büyük bir mücadele olacak Süper Lig'de. Beşiktaş geçen sene de böyle başlamıştı. İdeal tertibiyle oynamaya başlarsa Beşiktaş ligde yine iddiasını sürdürür" ifadelerini kullandı. 

Grupta oynadığı ilk üç maçı kaybeden siyah-beyazlı ekibin gruptaki şansını da değerlendiren Vardar, "Gruptan çıkması çok zor tabii ama Beşiktaş, Lizbon'dan galibiyetle dönerse bir ivme kazanır. Hiç olmazsa grupta üçüncü olarak UEFA'da yoluna devam eder. Zor görünüyor ancak neticeleri göreceğiz" diyerek sözlerini tamamladı. (The Independentturkish)