"Beşiktaş'ın 'kelebek' etkisi"

"Beşiktaş'ın 'kelebek' etkisi"

Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında Beşiktaş, deplasmanda karşılaştığı Kardemir Karabükspor'a 2-1 mağlup oldu.

Ajans Beşiktaş - Milliyet gazetesi köşe yazarı Attila Gökçe maçı değerlendirdi. İşte Gökçe'nin maçla ilgili bugünkü köşesinde yayınlanan yorumları:

Karabük’te tanık olduğumuz olay, belki de bir “kelebek etkisi”... Kaos teorisiyle ilgili inceleme yapanlar, yağmur ormanlarında bir kelebeğin kanat çırpmasıyla okyanusta fırtınaların çıkabileceğini hesaplamışlar... Hayata oradan bakarsak, Vodafone Arena’daki Kupa maçı, sadece elenmenin öfkesini değil, haksızlığa uğrayıp mağdur olduğuna  inanmanın da alt yapısını oluşturmuş. Fenerbahçe’nin gerilim ve baskı yaratarak kazandığı maç Beşiktaş’a görünenlerden fazlasını kaybettirmiş.
 
Şenol Güneş tribünde... Bu yıl alıngan, öfkeli, huzursuz ve sitemkar tavırlar sergiliyor. Neredeyse aynanın karşısına geçip kendiyle kavga edecek... Hiç rahat değil. Bu rahatsızlık takıma da yansıyor.
 
Dusko Tosiç 4 maç cezalı... Savunma hattında oturmuş düzen bozuluyor. Mitroviç’le oynuyor Beşiktaş... Elinden geleni yapıyor ama yetmiyor.
 
Beşiktaş etkisiz, statik, verimsiz bir oyun oynuyor. Hücumda baskılı oynamasına, topa sahip olmasına rağmen Ahmet Şahin’i avlamakta güçlük çekiyor. Ricardo Quaresma’nın sağdan ortaları ne Talisca, ne Cenk Tosun... Sadece Ahmet Şahin’in elleriyle buluşuyor. Bir dostumuz sormaktan kendini alamıyor:
 
“Bu kadar armutu toplayıp kendi yiyemez... Herhalde arkadaşlarıyla paylaşır!.” Öyle oluyor nitekim... Ahmet Şahin başarıyı arkadaşlarıyla paylaşıyor. Elbette Ceyhun Gülselam’ın, Ermin Zec’in ve Seleznov’un katkılarını da unutmamalı. Ceyhun Gülselam, tecrübesini, yaratıcı zekasını ve ustalığını kullanarak Ermin Zec’e harika bir pozisyon hazırladı. Seleznov’un golü de duran topta arka direği boş bırakan Beşiktaş savunmasına kesilmiş bir ceza oldu.
 
Beşiktaş Kupa’daki şoktan sonra ligde de liderliğini -belki de şampiyonluğu- zora soktu. İgor Tudor takımın oyununu eğlenceye dönüştürürken, Beşiktaş öfkesinin ve yılgınlığının bedelini ödüyor.
 
Şenol Hoca’nın önce kendiyle barışması, sonra da bir hamle yapması gerek.
 
Aksi halde durumlar kelek!

 

Etiketler :