"Beşiktaş’ın maça golle başlaması..."

"Beşiktaş’ın maça golle başlaması..."

Fanatik gazetesi yazarı Orhan Yıldırım, dün Vodafone Park'ta oynanan Beşiktaş - LASK Linz mücadelesini değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - İşte Orhan Yıldırım'ın yazısı:

UEFA’da ilk eleme maçını elini kolunu sallayarak geçen Kara Kartal, sert kayaya çarptı. Linz karşısında maçın başında öne geçmesine rağmen farkı artıramayan Güneş’in ekibi, turu Linz’de oynanacak olan rövanşa bıraktı. Çok pozisyona girilmesine rağmen kaçan goller ve rakibe ikram edilen pozisyonlar can sıktı. Gecenin en iyisi ise takıma inanılmaz destek veren tribünlerdi...

Linz tabelaya yansıtamadı

Kartal hızlı başladı. Daha 6’da Lens’in geliştirdiği atakta, Oğuzhan kesti; Babel kafa ile golü attı. Beşiktaş’ın maça golle başlaması fark beklentileri doğurdu. Ancak ilerleyen her dakika da, sahadaki futbol, geri gitmeye başladı. Top ile daha çok oynayan, mücadele eden, pozisyon üretmeye çalışan Güneş’in ekibi olsa da, kalesinde açıklar da verdi. Kısır futbola rağmen, Lens, Babel, Larin girdikleri pozisyonları sayıya çeviremedi. Oğuzhan boş kale yerine zoru yapıp topu kafa ile dışarı attı. Uzatma’da Tolgay’ın vuruşu üst direkte patladı. Linz, çok diri bir takım. Sürekli hareket halinde olan oyuncusu çok. Alan savunmasını iyi yapıyorlar. Avusturya ekibi, bu olumlu oyununu tabelaya yansıtamadı.

Q7 de ilaç olamadı

Tur için farkı artırmak isteyen Güneş, ikinci yarı Quaresma hamlesi yaptı. Portekizli yıldız sahaya hareketlilik getirdi. Etkili atak denemeleri yaptı. Karşı kaleye inişlerde çok top kaybı yapıldı. Bu yarı Linz, oyunu sertleştirdi. Kenar yönetimi Love’u da oluna alarak 4-4-2’ye geçiş yaptı. B36 maçında çok etkili oynayan Larin de, dün gece kayıplardaydı. Buna rağmen son beş dakikaya kadar oyunda kalması da, şaşırttı. Son saniyeler içinde yaşanan karambolde top bu kez yan direkten döndü.