Beşiktaş'ın müthiş transfer planı!

Beşiktaş'ın müthiş transfer planı!

Yeni sezon için transfer çalışmalarını sürdüren Beşiktaş, kadrosunu güçlendirmek için çok akıllıca bir plan üzerinde duruyor.

Ajans Beşiktaş - Transfer dönemine Caner Erkin'in bonservisini alarak başlayan Beşiktaş, daha sonra Atınç Nukan'ı yeniden kiralamış, savunmasına dünyaca ünlü Portekizli Pepe'yi katmış ve son olarak da Gaziantepspor'dan Orkan Çınar'ı transfer etmişti.

Kilit futbolcu Medel

Dün ise Beşiktaş'ın İnter'in Şilili futbolcusu Gary Medel için 2 milyon Euro'luk transfer teklifi yaptığı ve Medel'in de Siyah-Beyaz'lı kulübe transfer olmaya sıcak baktığı haberi gündeme bomba gibi düşmüştü. Beşiktaş'ın transfer politikasında Medel kilit bir rol oynuyor.

Joker görevi görecek

30 yaşındaki yıldız, Şili Milli Takımı ve İnter'de hem defans hem de orta sahada oynayarak takımları için adeta bir joker görevi üstlenmişti. Beşiktaş da Medel'i sezonun ilk devresi defans, ikinci devresi orta sahada kullanabilir.

Asıl hedef Vida

Beşiktaş Medel transferini gerçekleştirmesinin ardından devre arası transfer döneminde uzun süredir kadrosuna katmak istediği Hırvat stoper Domagoj Vida'yı Dinamo Kiev'den sözleşmesi bittiği için bedelsiz olarak transfer edebilir. Pepe'nin yanına Vida'yı monte edebilecek olan Beşiktaş, Medel'i de orta saha rotasyonuna dahil ederek kadro derinliğini sağlamış olacak.

Kanata Lens forvete Negredo

Böylece kanat rotasyonu için Lens'i düşünen Beşiktaş,Sunderland'den 4 milyon Euro bedele Jeremain Lens'i transfer edip, Valencia'nın kadrosunda istemediği Alvaro Negredo'yu bedelsiz olarak kadrosuna katabilir.

FFP sıkıntı olmayacak

UEFA'nın vermiş olduğu finansal denetim nedeniyle bonservis bedeli kazandığı kadar harcama yapabilen Beşiktaş; Marcelo, Rhodolfo ve Mario Gomez'den gelen geliri kullanarak transfer yapabiliyor. Siyah-Beyazlılar'ın yaptığı transferlerin ardından 5.5 milyon Euro transfer bütçesi var.

Lens ve Medel transferini 6 milyon Euro'ya bitirmeyi hedefleyen Beşiktaş, kadroda düşünülmeyen Boyko, Pedro Franco, Milosevic gibi futbolculardan gelebilecek bonservis bedeli ile Finansal Fair Play'e takılmayabilir.

Muhtemel transferlerin ardından Beşiktaş'ın 2017-2018 sezonunda sahaya çıkacak kadrosunun böyle olması bekleniyor. (Fanatik/Bora Aslan)

Etiketler :