"Beşiktaş'ın oyunu gitgide eriyor"

"Beşiktaş'ın oyunu gitgide eriyor"

Beşiktaş'ın Kayserispor ile 2-2 berabere kaldığı karşılaşmayı Fanatik Gazetesi spor yazarı Cem Dizdar değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - İşte Cem Dizdar'ın bugün Fanatik Gazetesi'nde yer alan köşe yazısı:

"Sezon sonu gerek yönetim gerekse teknik adam düzeyindeki belirsizliklerin yarattığı kafa karışıklığı içindeki Beşiktaş’ın kaygı seviyesinin yüksekliği anlaşılabilir. Biraz da bu nedenle golü bulduktan sonra oyunu bir türlü eline almayı başaramadı. Beri yandan Kayseri: Umut, Kravets, Deniz ve Varela ile gol ararken Beşiktaş sadece Burak merkezli hücumlara mahkum göründü. Skor seviyesi zaten düşük olan Quaresma’nın cılız girişimleri de rakip savunmayı tehdit edemeyince Beşiktaş sürekli sahasını savunmak zorunda kaldı.

90’da gelen ‘kaza golü’yle yenilgiden kurtulmuş olsalar da oyunları Beşiktaş’ın bundan sonrası için umut barındırıyor demek zor olur. Hikmet Karaman sonrası oyununu hem geliştirip hem çok daha izlenir hale getiren Kayseri’den bir çok takımın öğreneceği çok şey var diye düşünüyorum.

Gecenin sorusu

Geri düşülen maçın kurtarıcı karakteri olarak epeydir saha yüzü görmeyen Oğuzhan Özyakup’un olması bence hayli tuhaf oldu. Oyuncu maça etki edecek seviyedeyse Fenerbahçe maçında neden düşünülmedi?

Maçın starı

Kayserispor takımının öndeki üçlüsü Kravets, Deniz ve Umut o denli etkili oynadılar ki hem skora doğrudan müdahale edip aynı zamanda Beşiktaş’ın oyun merkezini darmadağın ettiler. Beşiktaş’ta ise ısrarcı Caner Erkin öne çıktı.

Maçın olayı

Beşiktaş’ın git gide ve gözle görülür biçimde güçten düşmesi. Kuşkusuz bu maç özelinde Kayseri’nin özellikle ikinci yarıdaki güçlü oyununa da dikkat çekmek gerek.

Kısa mesaj

Görülüyor ki, geçen sezonu da benzer sıkıntılarla geçiren Beşiktaş iyice gerildi. Ufukta, yüksek elektrik yüklü tartışma bulutları gözleniyor.

Etiketler :