''Beşiktaş’ın planı tutmadı''

''Beşiktaş’ın planı tutmadı''

Sabah Gazetesi yazarı Ali Gültiken, Beşiktaş'ın deplasmanda Alanyaspor'a 2-1 kaybettiği maçı bugünkü köşe yazısında değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - İşte Ali Gültiken'in bugünkü Sabah Gazetesi'nde yer alan yazısı;

Beşiktaş'ın bazı özel maçlarda uyguladığı kendi yarı alanında oyunu kabul edip, özellikle Aboubakar üzerinden çabuk çıkış düşüncesi Alanyaspor karşısında çok fazla etki oluşturamadı. Bunda Alanyaspor'un maçın ilk dakikasından itibaren uyguladığı baskının çok etkisi olduğunu gördük. Birbirlerine çok yakın oynayarak özellikle ikinci toplara hakimiyet sağlayarak oyunu Beşiktaş yarı sahasında tuttular. Bunu yaparken öndeki oyuncuları Davidson, Babacar ve Bareiro ile Bakesetas çok etkili oldular. Hem birlikte hareket ederken başarılıydılar hem de bire birde Beşiktaş savunmasını çok zorladılar. İşin açıkçası biraz Beşiktaş'ın beklemediği bir durum yarattılar. Rosier hiçbir maçta bu kadar zorlanmamıştı.

Beşiktaş bunun karşılığında kafasındaki plana göre uzun ve savunma arkasına toplarla oynamaya çalıştı. Özellikle Caulker ve Tzavellas ile Alanyaspor buna da çok müsaade etmedi. Bu uzun top tercihi Beşiktaş orta alanını oyun dışında bıraktı. Josef, Atiba ve Dorukhan'ı Beşiktaş adına top kullanırken değil, rakibin peşinden koşarken gördük. Bu da Beşiktaş adına ilk yarıda sıkıntılı bir oyun ortaya çıkardı. Ghezzal'ın yakaladığı çok net pozisyon dışında hücumda istediği etkinliği sergileyemedi. N'Koudou-Larin ve Mensah-Rosier değişiklikleri ile Beşiktaş bir anda daha etkili bir takım haline geldi. Beşiktaş özellikle N'Koudou üzerinden oyunu 30 dakika kadar Alanyaspor sahasına da yıktı. Merkez hücumlarını da çoğaltmaya çalıştı. Fakat tüm bu gayretlere rağmen istenilen gol gecikince, Alanyaspor biraz daha oyuna ortak olmaya başladı. Dün akşam bir kez daha gördük çok güvenli ve organize bir takım. Orta alanda Siopis ile Baketas'ın liderliğinde takım olarak ayakta kaldılar ve oyunu istediği gibi yönlendirdiler. Sonrasında buldukları ikinci golle de maçı kendi adına istedikleri yere taşıdılar. Beşiktaş'ın son dakikalarda penaltıdan bulduğu gol heyecanı biraz yükseltse de istediği puanı almasına yetmedi.

Etiketler :