Beşiktaş'ın rakibi B36 Tórshavn'ın şehrine nasıl gidilir?

Beşiktaş'ın rakibi B36 Tórshavn'ın şehrine nasıl gidilir?

Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakibi Faroe Adaları temsilcisi B36 Torshavn oldu.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi ikinci ön eleme turunda, ilk ön eleme turunda OFK Titograd’ı eleyen B36 Tórshavn ile karşılaşacak.

Beşiktaş Futbol Takımı, UEFA Avrupa Ligi ikinci ön eleme turunda ilk maçı 26 Temmuz Perşembe günü deplasmanda, rövanş maçını ise 2 Ağustos Perşembe günü Vodafone Park’ta oynayacak.

Beşiktaş, B36 Torshavn ile ilk maçı deplasmanda oynayacak. Siyah - beyazlı kulüp, bu sezon deplasman maçları için UEFA'dan ceza alma ihtimaline karşın, geçtiğimiz sezon olduğu gibi bu sezon da Avrupa deplasmanlarına taraftarları götürmeme kararı aldı.

Faroe Adaları Danimarka'ya bağlı bir ülkedir. 1948 yılında kurulmuş özerk bir yerel yönetime sahiptir. Keçileri ile meşhur olan bu ülke, keçi ülkesi olarak da anılır. Başkenti Tórshavn'dır. Resmi dili Faroece ve Dancadır.

Faroe Adaları, Avrupa'dan 655  kilometre açıkta, 18 adadan oluşan bir bölgedir. 1399 kilometrekarelik bir yüzölçümüne sahip olan Faroe Adaları'na en yakın yerleşim yeri Kuzey İskoçya'dır. Bazalt lavlardan oluşan Faroe Adaları'nda 50 bin kişi yaşamaktadır.

Faroe Adaları'na ulaşmak için İstanbul'dan Kopenhag aktarmalı bir uçuş gerçekleştirmek gerekiyor. Faroe Adaları'nın başkenti  Torshavn yakınında bulunan Vagar Havaalanı'ndan Kopenhag'a doğrudan uçuşlar gerçekleştirilmekte. Torshavn - Kopenhag uçuşları 2 saat 15 dakika sürüyor. İstanbul - Kopenhag uçuşlarıysa 3 saat sürmekte.

Faroe Adalarına Danimarka’dan, İngiltere’den, İzlanda ve Norveç’ten yıl boyunca karşılıklı olarak uçuş seferleri düzenlenmektedir. Kopenhag’dan yaz boyunca Faroe Adaları’na günde birkaç sefer yapılmaktadır ayrıca Danimarka’nın kuzeyi Jutland’dan yaz ayları boyunca gemi seferleri düzenlenmektedir. 

Torshavn’a uçakla ulaşmak için Faroe Adaları’ndaki tek havaalanı olan Vagar Havaalanına uçmanız, oradan 1 saatlik otobüs yolculuğuyla (otobüsler feribotları kullanıyor) şehre varmanız mümkündür. Vagar Havaalanına Türkiye’nin herhangi bir havalimanından aktarmasız ulaşmanız mümkün değildir. Londra, Kopenhag veya Oslo’da yapacağınız aktarmalar sonucunda Vagar Havaalanına ulaşabilirsiniz.

Hirtshals (Danimarka)’dan kalkan feribotlarla da Torshavn’a varmak mümkündür. Ayrıca Torshavn’dan diğer Faroe Adaları’na helikopterle ulaşım sağlanabilmekte ve bu yolculuk şaşırtıcı derece de ucuz. Bunun nedeni de devletin bu yolculuk şeklini destekliyor ve masrafların büyük bir kısmını ödüyor olması.

 

 

 

 

Etiketler :