Beşiktaş'ın rakibi Monaco'yu tanıyalım!

Beşiktaş'ın rakibi Monaco'yu tanıyalım!

UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki tek temsilcimiz olan Beşiktaş, G Grubu'nda yer aldı.

Ajans Beşiktaş -  Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki en önemli organizasyonu UEFA Şampiyonlar Ligi’nde gruplar belli oldu. Geçen sezon Süper Lig’de şampiyon olarak turnuvaya doğrudan katılma hakkını elde eden Beşiktaş, G Grubu'nda mücadele edecek. Siyah-beyazlı takımın grubunda, Monaco, Porto ve Leipzig yer alıyor.

MONACO
Monaco, birkaç sezon önce yüklü bonservis bedelleriyle Radamel Falcao, Joao Moutinho gibi transferlerle ses getirmiş, ancak sonrasında UEFA'nın Finansal Fair-Play kriterlerine takılmıştı. Portekizli teknik direktör Leonardo Jardim, Monaco'nun başına geçtiğinde Avrupa'da bir şeyleri değiştirebilecek bir takımın temellerini atmaya başladı.

Monaco yönetimi de transfer politikasını değiştirerek genç isimlere yöneldi. Fabinho, Anthony Martial, Geoffrey Kondogbia, Layvin Kurzawa, Bernardo Silva, Yannick Carrasco gibi genç yetenekler forma şansları buldu. Bu genç isimleri Kylian Mbappe, Almamy Toure gibi altyapı yetenekleri izledi.

Aradan geçen sürede Monaco, geçen sezon başında UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda Fenerbahçe'yle eşleşti. Jardim ve öğrencileri zorlansa da toplamda 4-3'lük skorla gruplara kalmayı başardı ve sezonun kalanına damga vurdu. Monaco, geçen sezon Şampiyonlar Ligi'nde Leverkusen, Tottenham ve CSKA Moskova ile eşleşti.

Gruptan 11 puanla çıkmayı başaran Fransız ekibi, son 16 turunda Manchester city ile eşleşti. İngiliz ekibini nefes kesen maçlar sonunda toplamda 6-6'lık skor eşitliğine rağmen deplasman golü kuralıyla elemeyi başardı. Yarı finalde Juventus karşısında beklentilerin altında kalan Monaco, sezon sonunda gol rekoru kırarak ligi zirvede tamamlamayı başardı.

Geçen sezon bu başarıyı sağlayan kadrodan birçok yıldızını kaybetti. Benjamin Mendy, Bernardo Silva, Tiemoue Bakayoko, Valere Germain, Nabil Dirar gibi futbolcular yuvadan ayrıldı. Yerlerine Youri Tielemans, Terence Kongolo, Adama Diakhaby, Meite, Mboula, Benaglio, Ghezzal, Gaspar transfer edildi.
Kırmızı-beyazlılar, yapılan köklü değişime rağmen lige bu sezon da iyi başladı ve 3'te 3 yapmayı başardı. Monaco, maçlarını Stade Louis-II stadında oynuyor. Fransız temsilcisi, Şampiyonlar Ligi'nde daha önce 3 kez yarı final, bir kez de final oynamayı başardı. 1993-94, 1997-98 ve geçen sezon yarı finalde elenen kırmızı-beyazlılar, 2003-04 sezonunda ise finalde Jose Mourinho'nun yönettiği Porto'ya kaybetmişti.

Monaco'nun kadrosunun en değerli oyuncusu, 18 yaşındaki Fransız yıldız Kylian Mbappe.  Genç yaşına rağmen fiziği, çabukluğu ve bitiriciliğiyle öne çıkan oyuncu geçen sezon ligde 29 maçta 15 gol 11 asist, Şampiyonlar Ligi'nde 9 maçta 6 gol, toplamda 44 maçta 26 gol 14 asistlik performans sergiledi.

Bu etkileyici sezondan sonra başta Real Madrid ve Manchester City olmak üzere birçok devin ilgilendiği futbolcuyla ilgili olarak PSG'nin 150 milyon Euro teklif ettiği iddia ediliyor. (Habertürk)

Etiketler :