Beşiktaş'ın rakibi Sarpsborg'u yakından tanıyalım! İşte tüm merak edilenler...

Beşiktaş'ın rakibi Sarpsborg'u yakından tanıyalım! İşte tüm merak edilenler...

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'nde Sarpsborg ile Vodafone Park'ta karşı karşıya gelecek.

Ajans Beşiktaş - UEFA Avrupa Ligi'nde I Grubu'nda mücadele eden Beşiktaş, Sarpsborg ile Vodafone Park'ta karşı karşıya gelecek. Grubun ilk maçında rakibini yenerek 3 puan almak isteyen Beşiktaş, grubunu zirvede tamamlayarak yoluna devam etmek istiyor. Beşiktaş'ın gruptaki diğer rakipleri ise Malmö ve Genk.

Sarpsborg şehrini yakından tanıyalım

Sarpsborg, Norveç'te yer alan bir şehirdir. Sarpsborg 08 takımı 2008 yılında kurulmuştur. 1903 yılında kurulan Sarpsborg takımının kapanmasının ardından 2008 yılında el birliğiyle yeniden kurulan Sarpsborg 08, son halini 2009 yılında almış ve sahalara çıkmıştır.

Norveç'te yaklaşık 60 bin kişinin yaşadığı bir şehrin takımı olan Sarpsborg, nüfusunun az olması sebebiyle Fredrikstad ile birleşmiştir. Norveç'in nüfus bakımından 8. en büyük kentsel alanıdır. 2009 Temmuz'unda hesaplanan verilere göre şehirde 101,698 kişi yaşamaktadır. 42,803'i Sarpsborg'lu 58,895'i ise Fredrikstadlıdır.

Sarpsborg nasıl bir takım? Sarpsborg takımı son durumu

Sarpsborg'un Transfermarkt'a göre mevcut piyasa değeri 7.6 milyon euro seviyesinde. Norveç Ligi'nde geride kalan 22 haftada 9 kez kazanan, 5 kez berabere kalan ve 8 maçtan yenik ayrılan Sarpsborg, 32 puanla 7. sırada yer alıyor. Takımın en golcü ismi 22 maçta attığı 8 golle Danimarkalı Patrick Mortensen.