''Beşiktaş'ın şampiyonluğu deplasmanlara bağlı''

''Beşiktaş'ın şampiyonluğu deplasmanlara bağlı''

Güntekin Onay yorumu: "Beşiktaş küçük dokunuşlar yaparsa..."

NTV Spor yorumcusu Güntekin Onay, bugün Vatan gazetesi için bir yorum-haber yazısı kaleme almış. İşte Onay'ın Beşiktaş'ın ilk yarısını değerlendirdiği yazısı:

Kasımpaşa ve Dinamo Kiev maçları hariç son derece başarılıydı siyah-beyazlılar. Devre arasında eksikler giderilirse Kartal’ın bu yıl yine zirve yapması sürpriz olmaz.

Beşiktaş şampiyonluk apoleti ve büyük bir özgüvenle ile girdiği sezona güçlü bir başlangıç yaptı ancak D.Kiev maçının getirdiği psikolojik travma ve sezon yorgunluğu son bölümde olumsuz görüntüler verdi.
 
Geçen sezon şampiyon olan kadronun büyük bir değişim yaşaması göz ardı edilmemeli. Gol yükünü taşıyan Gomez ve Sosa’nın yanı sıra Gökhan Töre’nin ayrılması; ofansif anlamda çok parlak istatistiklere sahip Olcay’ın verimsizliği, Talisca ve Caner Erkin’in sakatlıkları Aboubakar’ın bitiricilik konusundaki eksikleri siyah-beyazlıların bu sezon gol sayısının istenen düzeyde olmamasının temel nedenleri olarak gözüktü.
 
Geçen yıl ligin ilk 16 haftasında 38 puan alan Beşiktaş, tüm olumsuzluklara rağmen bu sezon aynı periyodu 35 puan ile kapattı. Akan oyunda en çok ceza alanına orta yapan, ceza alanı içinden en çok şut atan, maç başına en çok ceza sahasına giren, en yüksek pas isabet oranı ve en fazla topa sahip olan takım olmak Beşiktaş’ın ofansif gücünü gösteren veriler.
 
DEPLASMANLAR BELİRLEYİCİ OLACAK
 
Geçen yıla oranla daha fazla topa sahip olarak oynayan, yüksek pas kalitesi ile  dominant ve güçlü bir oyun sergileyen Beşiktaş, rakip ceza sahasına girmekte sorun yaşamazken bitiricilik noktasında problemler yaşadı. Santrfor Abobakar’ın sadece 3 gol atması, Quaresma’nın golsüzlüğü, Tolgay’ın da skor üretememesi Beşiktaş’ın bocalamasının nedenleriydi.
 
Ligin 2. yarısında Talisca’nın dönüşü, Ryan’ı Babel’in de katılımı ile daha kolay skor bulan bir Beşiktaş olacaktır. Genel anlamda Kasımpaşa ve Dinamo Kiev maçları haricinde son derece başarılı bir Beşiktaş izledik.

İlk yarıda Fabri, Marcelo, Tosic, Atiba, Cenk Tosun ve oynadığı bölümde Talisca performanslarıyla göz doldurdular. Q7 ise Devler Ligi’ndeki katkısını ligde veremedi.
 
2. yarı daha zorlu geçecek, Osmanlı, Bursa, Trabzon, Antalya, Başakşehir ve G.Saray deplasmanları Beşiktaş açısından şampiyonluk yarışında belirleyici olacak.

Etiketler :