İşte Beşiktaş'ın şampiyonluğuna damga vuran 5 oyuncu

İşte Beşiktaş'ın şampiyonluğuna damga vuran 5 oyuncu

Spor Toto Süper Lig'in son haftasında şampiyonluğunu ilan eden Beşiktaş'ta beş isim gösterdikleri performansla öne çıktı.

Ajans Beşiktaş - Spor Toto Süper Lig'in son haftasında şampiyonluğunu ilan eden Beşiktaş'ta beş isim gösterdikleri performansla öne çıktı.

Atiba Hutchinson

Yıllara meydan okuyan Atiba, takımın en iyi isimlerinden biri olmaya devam ediyor.

Kanadalı oyuncu bu sezon da attığı goller ve yaptığı asistlerle kupanın kazanılmasında önemli rol oynadı.

39 yaşında olmasına rağmen bu sezon 36 maçta görev yapan Atiba, dört gol ve sekiz asiste imza atarak 12 gole doğrudan katkı verdi.

Tecrübeli isim golcülerin sessiz kaldığı anlarda sahneye çıkarak takımını sırtlamayı başardı.

Josef de Souza

Josef de Souza sezon başında Körfez aktarmasıyla Beşiktaş'a transfer olurken, performansıyla ilgili soru işaretleri vardı. Brezilyalı oyuncu bu sorulara sahada muhteşem bir yanıt verdi.

Hem savunmada hem hücumda takımının en iyilerinden biri olan Josef, kupanın kazanılmasında en büyük emek veren isimlerden oldu.

İki gol (Galatasaray derbisi ve kritik Başakşehir maçı) ve üç asistlik performans sergileyen Josef, 33 karşılaşmada görev alarak devamlılığıyla ilgili soru işaretlerine son verdi.

Rachid Ghezzal

Sezon başında Leicester City'den kiralandığında geçmişte yaşadığı sakatlıklar akıllara gelmişti. Attığı gollerden ziyade yaptığı asistlerle takımını zirvede tutan isimlerden olan Ghezzal, ligi de asist kralı olarak tamamladı.

Cezayirli yıldız ayrıca Avrupa'nın en fazla asist yapan isimlerinden biri konumunda.

Süper Lig'de sekiz gol ve 17 asistle 25 gole katkı sağlayan Ghezzal, özellikle Aboubakar'ın sakatlanmasının ardından attığı gollerle Kamerunlu golcünün yokluğunu hissettirmedi.

Göztepe maçında attığı penaltı ise sezonun son sahnesi oldu.

Cyle Larin

Sezon başında satılması beklenen Larin, bu sezon adeta yeniden doğdu.

Süper Lig'in en fazla gol atan isimlerinden biri olan Kanadalı yıldız şimdiden Avrupa kulüplerinin de radarına girdi.

Göztepe maçına kadar rakip kaleye 46 isabetli şut atma başarısı gösteren Larin, 19 kez gol sevinci yaşadı. Başarılı isim ayrıca beş kez de asist yapmayı başardı.

Vincent Aboubakar

Geçmişte yaşadığı ağır sakatlıklardan dolayı transferine temkinli bakılan Vincent Aboubakar, siyah - beyazlılara önemli katkılar verdi.

Ligin son bölümünde forma giyemese de oynadığı dönemlerde attığı gollerle takımına önemli katkı verdi.

26 karşılaşmada 35 isabetli şut atmayı başaran Kamerunlu yıldız, 15 kez gol sevinci yaşadı. Beş kez de asist yapan Aboubakar, toplamda 20 gole doğrudan katkı verdi. (Goal Türkiye / Burak Özdemir)

Etiketler :