Beşiktaş'ın şampiyonluğundaki kırılma anları! Sezonun en iyisi moto kurye ile yetişti...

Beşiktaş'ın şampiyonluğundaki kırılma anları! Sezonun en iyisi moto kurye ile yetişti...

Göztepe'yi deplasmanda 2-1'le geçen Beşiktaş, tarihinin 16. şampiyonluğuna ulaştı. Süper Lig'in en uzun sezonunda şampiyonluk ipini ezeli rakiplerinin önünde göğüsleyen Sergen Yalçın'ın öğrencileri bu yolda pek çok kırılma noktasından geçti.

Ajans Beşiktaş - Süper Lig'in en uzun sezonu sona erdi. Şampiyonluk ipini Beşiktaş göğüsledi. Toplamda 16. şampiyonluğunu elde eden siyah-beyazlılar Türk futbol tarihinin tartışmasız en zorlu sezonlarından birinde, görece kısıtlı kadrosuyla, ezeli rakiplerinin önünde -hatta en yakın takipçisi Galatasaray'dan bir averaj farkla- şampiyonluğa, mutlu sona ulaştı.

Peki Sergen Yalçın'ın öğrencileri için, Beşiktaş için kırılma anları nelerdi? Zafer öyküsünün ara başlıklarında ne yazıyor? Filmi geri sarmakta fayda var.

30 OCAK 2020: EFSANE GERİ DÖNDÜ!

Sergen Yalçın'ın imza törenine yaklaşık 20 bin Beşiktaş taraftarı katılmıştı. Sakinliğiyle bilinen efsane solak, törende “Belki de hayatımda hiç bu kadar heyecanlı olmadım” diyecekti.

Sergen Hoca göreve geldiğinden bu yana Beşiktaş, tüm rakiplerinden daha fazla puan aldı, daha fazla gol attı. Neredeyse her biri hakkında sezon başında soru işaretleri bulunan kadrodan suâle mahal bırakmayan bir bütün yaratan Sergen Yalçın, Beşiktaş tarihinde hem oyuncu hem de teknik direktör olarak şampiyonluk yaşayan ilk isim oldu.

4 EKİM 2020: 'İLK ÜÇ BİLE ZOR'

Beşiktaş, pandemi nedeniyle duraksayan kaotik 2019-2020 sezonunu inanılmaz bir son viraj performansıyla 3. bitirdi ve Trabzonspor'un cezası nedeniyle Şampiyonlar Ligi elemesi vizesi aldı. Bu yüzden sezonu çok erken açan, dinlenme fırsatı bulamayan Beşiktaş; önce PAOK'a, ardından Avrupa Ligi'nde Rio Ave'ye kötü oyunla elendi.

Ligde ise 3. hafta Konyaspor'a deplasmanda 4-1, ardından Vodafone Park'ta Gençlerbirliği'ne 1-0 mağlup olan Beşiktaş'ta kaos hakimdi. Sergen Yalçın ise 4 Ekim'deki Gençlerbirliği maçından sonra girilen milli aranın fırsat olduğunun altını çiziyordu.

Bu noktada yorumcular, hatta taraftarların da bir kısmı Beşiktaş için ilk üçe girmenin bile zor olacağını söylüyordu... Ancak, Bırakmam Seni kampanyasının meyvelerinin toplanması, alacak sorunlarının çözülmesi ve dinlenme fırsatıyla oyunun oturması bu milli arayla olacaktı.

5 EKİM 2020: SEZONUN EN İYİSİ MOTO KURYE İLE YETİŞTİ!

Beşiktaş, takımın en değerli parçasını ancak transferin son gününde son anlarda takıma katabildi. Leicester City'den kiralanan Rashid Ghezzal'ın belgeleri, 5 Ekim'de moto kurye ile TFF'ye yetiştirildi. Cezayirli, 8 gol ve 17 asistle sezona damga vurdu.

Asist kralı olan Ghezzal, şampiyonluğun geldiği Göztepe maçında da skoru 2-1 Beşiktaş lehine tayin eden penaltı golüne imza attı. Sezonun tartışmasız en iyi oyuncusu, Göztepe maçının ardından kurye detayını unutmadı.

Ghezzal aynı zamanda 41. haftada 2-1 kaybedilen Karagümrük maçı sonrası “Çok konuşacak bir şey yok. Olay basit... Yenip şampiyon olacağız” diyerek liderlik kimliğini de ortaya koymuştu.

7 ŞUBAT 2021: 10 KİŞİYLE...

Ghezzal gibi takıma geç katılan (2 Ekim'de) Valentin Rosier, belki de sezonun en kritik gollerinden birine imza attı. 24 yaşındaki isim, futbolculuk kariyerinin ilk lig golünü 7 Şubat'ta atarken bu gol altın değerinde bir üç puan getirdi.

Fenerbahçe, 6 Şubat'ta evinde Galatasaray'a 1-0 yenilmiş, son iki maçında dört puan bırakmış Beşiktaş'a 23. maçlar sonunda zirve ortağı olma şansı doğmuştu. Vodafone Park'ta konuk Konyaspor'du.

Nsakala, 21'de takımını 10 kişi bırakırken siyah-beyazlılar kalan bölümde olağanüstü bir çabayla galibiyet aradı ve 81'de Rosier'in golüyle 3 puana uzandı.

1 MAYIS 2021: 'GÖRECEĞİZ BAKALIM...'

28 Nisan'da Beşiktaş, Çaykur Rizespor deplasmanından 3-2 galip ayrılmıştı. 1 Mayıs Cumartesi günü ligin en flaş ekiplerinden Hatayspor'la karşılaşacak olan siyah-beyazlılarda Sergen Yalçın sıkışan fikstürde Hatayspor'a yaptıkları erteleme talebinin kabul görmemesi ve Ömer Erdoğan'ın açıklamaları sonrası tarihe geçen o konuşmayı yaptı:

“Maç bitiyor Hatay’ın hocası kendi maçının mutluluğunu yaşamadan bizim maçla ilgili açıklama yapıyor. Cumartesi şöyle olacakmış da böyle olacakmış da… Göreceğiz cumartesi ne olacağını. Konuşmayla olmuyor o işler!”

Beşiktaş, 1 Mayıs'ta 7-0 kazandı. İlk yarısı 5-0 biten maçta Kartal, en az attığı kadar kaçırdı! Siyah-beyazlıların ipi, bir gol averajla göğüslemesi atılan her golün ne kadar kritik olduğunu bir kez daha hatırlattı. (Haber Global)