Beşiktaş'ın şutları gole çevirme yüzdesi geriledi

Beşiktaş'ın şutları gole çevirme yüzdesi geriledi

Sezonun ilk yarısını lider tamamlayan Beşiktaş'ın şutları gole çevirme yüzdesi geriledi. Kalecileri geçemeyen Kartal, 3. sıraya düştü.

Ajans Beşiktaş Deplasmnada Antalyaspor'la 1-1 berabere kalıp lider tamamladığı ilk yarının ardından çıktığı 2 maçta toplam 5 puan kaybeden Beşiktaş, hücumda eski verimliliğini gösteremiyor. Siyah-beyazlılar, bu sezonun ilk 20 maçında rakip filelere 99 isabetli şut çekmiş bunların 47'sini gole çevirmeyi başarmıştı. %47.4'lük oranla ilk yarının en golcü takımı olan Sergen Yalçın'ın öğrencileri son 2 maçta bitiricilik sorunu yaşıyor.

Geçen hafta evinde Trabzonspor'a 2-1 kaybeden, önceki gün de Antalya'dan 1 puanla dönen Beşiktaş, bu maçlarda rakip kaleye 16 isabetli şut çekerken sadece 2 gol atabildi ve isabetli şutların skora dönüşme oranı %12.5'te kaldı. Yakaladığı fırsatları gole çeviremeyen siyah-beyazlılara karşı Trabzonspor'da Uğurcan Çakır ve Antalyaspor'da Ruud Boffin, 7'şer kurtarışla Beşiktaşlı futbolculara karşı kalede duvar ördü.

ANTALYA’DAN 47 YILLIK İLK

Sahasında Beşiktaş'la 1-1 berabere kalarak Süper Lig'deki yenilmezlik serisini 7 maça çıkaran Antalyaspor (3G-4B), karşılaşma sonrasında kaçan galibiyete üzüldü. Kırmızı-beyazlılar, Beşiktaş'la oynadığı son 3 maçta mağlup olmayıp (1G-2B), 1984'ten sonra rakibine karşı ilk kez 3 maçlık yenilmezlik serisi yakalamayı da başardı. (Sözcü - Ali Aydın)

Etiketler :