Beşiktaşlı eski yıldızdan Haaland'a tehdit ve küfür: "Ayağını kıracağım"

Beşiktaşlı eski yıldızdan Haaland'a tehdit ve küfür: "Ayağını kıracağım"

UEFA Uluslar A Ligi 4. Grup maçında Norveç, İsveç'i deplasmanda 2-1 mağlup etti. Mücadelenin yıldızı Haaland olurken eski Beşiktaşlı ismin Norvçeli futbolcuya ettiği küfür ve tehdit maç sonu ortaya çıktı.

Ajans Beşiktaş - UEFA Uluslar A Ligi 4. Grup maçında Norveç, başkent Stockholm'de İsveç ile karşı karşıya geldi. Friends Arena Stadyumu'ndaki karşılaşmayı Norveç 2-1 kazandı. Mücadelenin yıldızı ise her zamanki gibi Haaland oldu.

Bu sonuçla beraber grupta 2'de 2 yapan Norveç puanını 6'ya yükseltirken, İsveç 3 puanda kaldı. Grubun bir sonraki maçında Norveç kendi evinde Slovenya'yı, İsveç de yine kendi evinde Sırbistan'ı ağırlayacak.

SORLOTH'TAN BİR ASİST

Trabzonspor'un eski golcüsü Alexander Sörloth tabeleya etki eden isimlerden biri oldu. İsveç maçında sahaya ilk 11'de çıkan Sörloth, Haaland'ın ikinci golünde asisti yapan isim oldu. Norveçli yıldız 90 dakikada sahada kaldı.

HAALAND COŞTU

Norveç'in İsveç'i 2-1 mağlup ettiği maçta 20. ve 69. dakikalarda attığı iki golle takımana galibiyeti getiren ve maçın adamı seçilen yıldız futbolcu Erling Haaland mücadele sonrasında yaptığı açıklamalarla gündem oldu. Haaland 19. milli maçında 18. golünü kaydetti. Beşiktaş'ın eski futbolcusu İsveçli savunmacı Milosevic ile yaşadığı diyaloğu anlattı.

'AYAĞINI KIRACAĞIM'

 

Haaland, "Daha maçın ilk dakikasında bana o...u dedi. Güldüm. Sonra ayağımı kıracağını söyledi. 1.5 dakika sonra gol attım. Sonra da golümü onun önünde kutladım." dedi.

Sözlerine devam eden Haaland, "Norveç için oynarken çok mutluyum, çok gururluyum. Gol attığım zaman ne kadar gururlandığımı gözlerimden okuyabilirsiniz. Harika bir his. Bu ülkeyi daha fazla mutlu etmek istiyorum. Çünkü, Norveçliler daha fazla mutluluğu hak ediyor." ifadelerini kullandı.

60 MİLYON EUROYA TRANSFER OLDU

Avrupa'nın devlerini peşine takan Haaland Borussia Dortmund'da gösterdiği performans sonrası İngiliz devi Manchester City ile anlaştı. Golcü oyuncunun yeni takımı olan Manchester City'nin Haaland'ın 60 milyon Euroluk serbest kalma bedelini ödeyerek transferi gerçekleştirdiği öğrenildi.

DORTMUND'DA 88 MAÇTA 85 GOL

Norveçli futbolcu Haaland Salzburg'dan Borussia Dortmund'a 2020 yılında transfer olmuştu. Haaland Almanya ekibiyle çıktığı 88 maçta 85 gol kaydetti. Dortmund Manchester City'nin Haaland'ı açıklamasından sonra Norveçli oyuncunun yerini doldurdu. Borussia Dortmund bir başka genç yıldız Karim Adeyemi'yi kadrosuna kattı.

BEŞİKTAŞ SÖZLEŞMESİNİ FESHETTİ

Beşiktaş’ın 2018'de sözleşmesini feshettiği Alexander Milosevic 2 ay boşta kaldıktan sonra Şubat ayında AIK'e imza attı. 26 yaşındaki stoper, 1 milyon euroya Beşiktaş’a transfer olmuştu. Daha sonrasında Nottingham Forest ve Vejle BK takımlarına transfer olan İsveçli isim tekrar AIK'e döndü. Bu sezon ligde 10 maça çıkan Milosevic 2 gol kaydetti. İsveçli futbolcunun güncel değeri 1.2 milyon euro olduğu belirtiliyor. (Skorer)