Beşiktaşlı taraftarlardan Rosier için ilginç girişim!

Beşiktaşlı taraftarlardan Rosier için ilginç girişim!

Konyaspor’u yenerek Süper Lig’in 2’inci yarısında ilk kez 3 puanla tanışan Beşiktaş, zirve için önemli bir adım attı. Siyah beyazlılar 48 puana çıkarak, şampiyonluk yarışındaki rakipleri Fenerbahçe ve Galatasaray’la puanlarını eşitledi.

Ajans Beşiktaş - Teknik direktör Sergen Yalçın, N'Sakala'nın kırmızı kart görmesi sonucunda 71 dakikasını 10 kişi oynadıkları maçta oyuncularının gösterdiği performanstan ise oldukça memnun. Deneyimli çalıştırıcı, bu sezon ilk kez maç sonrasında sahaya girerek oyuncularını tek tek tebrik etti.

Maçın ardından oyuncularıyla soyunma odasında konuşan Yalçın, "Eksik kalmamıza rağmen mücadele verdiniz, gücünüzü ortaya koydunuz Beşiktaş'ın ne olursa olsun vazgeçmeyeceğini karakterinizi ortaya koyarak gösterdiniz. Sizinle gurur duyuyorum. Emekleriniz için hepinize teşekkür ediyorum. Yolun sonunda bu emeklerimizin karşılığını alacağız" diye konuştu.

JOKER DE SOUZA

Siyah-beyazlıların yıldız ismi Josef de Souza geldiği gündem bu yana sergilediği performansla herkesin takdirini kazandı. 31 yaşındkai futbolcunun yüksek performansı teknik direktör Sergen Yalçın ve yönetimi oldukça memnun ediyor. Geçtiğimiz günlerde opsiyon maddesi beklenmeden sözleşmesi uzatılan Brezilyalı futbolcu, Konyaspor maçında takımı eksik olmasına rağmen sahada adeta iki kişilik oyun ortaya koyarak, ayak basmadık yer bırakmadı.

SAVUNMA CANAVARI

Deneyimli ön libero bugüne dek Beşiktaş formasıyla 17 maça çıkarken 1 gol, 2 asiste imza attı. Josef siyah-beyazlı takımda 2.4 top çalma, 1.9 top kapma istatistiklerinde zirvede yer alırken, maç başına 1.1 kilit pasla takımın üçüncü, 67.8 ortalama pasla da bu alanda ikinci sırada yer aldı.

GÜVENİ BOŞA ÇIKMADI

Geçtiğimiz yaz Mohamed Elneny'den dpğan boşlukta Beşiktaş'ta birçok ön libero ismi gündeme gelmişti. Badou Ndiaye, Kabore ve Drinkwater gibi isimlerin transferlerini veto eden Sergen Yalçın, Josef de Souza'yı ise takımında görmek istemişti. 1.3 milyon Euro maaşa bonservissiz olarak kadroya katılan yıldız oyuncu hem Elneny'nin boşluğunu doldurdu hem de az maliyetle takıma çok büyük katkı vererek hocasının yüzünü güldürdü.

ROSİER'İ KÖTÜLEYEN YORUMLAR

Konyaspor maçında attığı golle takımına 3 puanı kazandıran isim olan Valentin Rosier'in performansı Fransa basınından L'Equipe'de de yer aldı. Fransız futbolcunun Beşiktaş'ı galibiyete taşıyarak rakipleri Galatasaray ve Fenerbahçe ile aynı puana taşıdığı haberiyle Rosier'in başarılı performansına değinildi.

Bonservisi Sporting Lizbon'da olan ve sezon sonu kiralık sözleşmesi bitecek 24 yaşındaki futbolcu için taraftarlar ise ilginç bir harekete imza attı. Siyah-beyazlı futbolseverler Rosier'in bonservisi yükselmesin diyerek oyuncuyu haberin altında kötüleyen yorumlar yapıldı. Rosier'in performansının kötü olduğu ve N'Sakala'nın daha iyi olduğu yorumları yapıldı.

N'SAKALA KONYA' DA GÖREV ALACAK

Siyah beyazlılarda çift sarı karttan kırmızı kart gören N'Sakala ile 4'üncü sarı kartını görerek cezalı duruma düşen Domagoj Vida, Süper Lig'de oynanacak Gençlerbirliği maçında forma giyemeyecek. Ancak bu oyuncular, perşembe günü Ziraat Türkiye Kupası'nda oynanacak Konyaspor maçında görev verilmesi halinde oynayabilecekler. Yalçın'ın N'Sakala'yı oynatması beklenirken stoperde ise Vida'yı dinlendirerek Montero'yu sahaya sürebileceği kaydedildi.

RIDVAN GENÇLER'E YETİŞECEK

Sakatlığı devam eden genç sol bek Rıdvan Yılmaz'ın durumu ise henüz netlik kazanmadı. Sağlık ekibinin Rıdvan'ı pazartesi günü oynananacak Gençlerbirliği maçına yetiştirmek için yoğun çaba sarfettiği de gelen haberler arasında.

CENK SAHAYA İNİYOR

Karantina süreci sona eren Cenk Tosun bugün antrenmanlara başladı. Tecrübeli golcünün kupa mesaisinde takımdaki yerini alması bekleniyor. (Sabah - Ogün Şahinoğlu)

Etiketler :