Beşiktaş'ta 235 milyonluk endişe!

Beşiktaş'ta 235 milyonluk endişe!

Şampiyonlar Ligi’nde geçen sezon tarih yazan ve 294 milyon TL’yi kasasına koyan Kara Kartal, Galatasaray mağlubiyetiyle Kupa 1’i riske attı.

Ajans Beşiktaş - 2017-18 sezonunda Devler Ligi’nde G Grubu’nu namağlup olarak tamamlayarak büyük bir başarıya imza atan Beşiktaş, son 16 Turu’nda Alman devi Bayern Münih’e elense de kasasını doldurmuştu. Tek Türk takımı olarak Şampiyonlar Ligi’nde mücadele etmesi nedeniyle yayın havuzundan 18 milyon Euro alan Siyah- Beyazlılar, gruplara kaldığı için 12.7, aldığı sonuçlardan 7, son 16 Turu’na kaldığı için de 6 milyon Euro kazanmıştı. Toplamda 43.7 milyon Euro’yu (294.4 milyon TL) kasasına koyan Kara Kartal, mali anlamda elini oldukça güçlendirmişti.

Bu sezon da gidemedi

Geçen sezon ligi 4. tamamlaması nedeniyle bu sezon Kupa 1’de boy gösteremeyen Beşiktaş, Galatasaray mağlubiyeti ile birlikte gelecek yılı da riske attı. Siyah-Beyazlı ekip, en kötü ihtimalle ligi 3. bitirmek adına kalan 3 haftada tüm maçlarını kazanarak, rakiplerinin takılmasını bekleyecek. Kara Kartal, sezonu Galatasaray ve Başakşehir’in ardından bitirirse, gelecek sezon için Devler Ligi vizesi alamayacak ve ortalama 35 milyon Euro’luk (235.8 milyon TL) bir gelirden olacak.

Bir tehlike daha!

Ligi 3. sırada tamamlaması halinde Kara Kartal’ı bekleyen bir tehlike daha var... Avrupa Ligi bileti alacak olan Beşiktaş, rakiplerine göre sezonu daha erken açacak. Ancak Galatasaray, Türkiye Kupası Finali’nde Akhisar’ı devirirse, Siyah-Beyazlılar direkt olarak Kupa 2’ye gidecek. Türkiye Kupası’nı Akhisar’ın kazanması durumunda ise Ege ekibi direkt olarak Avrupa Ligi gruplarına kalacak, Beşiktaş eleme oynayacağı için daha erken bir tarihte topbaşı yapacak. (Fanatik)