Beşiktaş'ta acil finans zirvesi!

Beşiktaş'ta acil finans zirvesi!

Beşiktaş'ta başkan Fikret Orman yöneticiler ve müdürleri kulüpte acil toplantıya çağırdı ve finansal konular masaya yatırıldı

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, siyah-beyazlı yöneticiler ve müdürleri Vodafone Park'ta yönetim ofisinde acil toplatıya aldı. Toplantıda yöneticilerden Ahmet Ürkmezgil, Şafak Mahmutyazıcıoğlu ve Hüseyin Yücel'in yanı sıra müdürler yer aldı. Başkan Fikret Orman ve kurmaylarının ana gündem maddesi ise finansal konular oldu.

BANKALAR BİRLİĞİ İLE ANLAŞMA YAKIN

Siyah-beyazlılar, Bankalar Birliği ile kulübün borçlarının yapılandırılması konusunda büyük ölçüde anlaştı. Toplantıda bu konuya ilişkin detaylar masaya yatırıldı. Cuma günü, en geç pazartesi Beşiktaş ile Bankalar Birliği arasında yapılan görüşmeler tamamlanacak ve imzalar atılacak. Buna göre kulübün devlete olan vergi borçları dışında kalan tüm borçları (sporcular, personel ve kulübe hizmet sağlayan firmalara olan borçlar gibi) yapılandırılacak. Siyah-beyazlıların borçlarını banka veya bankalar ödeyecek. Siyah-beyazlıların ise bu parayı 2 yıl sonra uzun vadede ödemeye başlayacak. Yapılan anlaşmada başkan ve yöneticiler kefil olacak. Eğer belirtilen kuralların dışına çıkılırsa yaptırımlar ise ağır olacak. En başta kulüp elde ettiği gelirin yalnızca anlaşmada belirtilen kısmı kadar harcama yapabilecek. Sınır aşıldığı takdirde yaptırımlar uygulanmaya başlayacak.

KULÜBÜN HARCAMALARI YETKİLİ TARAFINDAN İNCELENECEK

Banka ya da bankaların kulübe atayacağı yetkili, yapılan harcamaları düzenli olarak inceleyecek. Kulübün harcayacı her kuruş denetim altında tutulacak. Siyah-beyazlılar ile Bankalar Birliği arasında yapılan pazarlıklarda artık sona gelindi ve çok kısa bir süre içinde imzaların atılması bekleniyor. Başkan Orman ve yöneticilerin müdürler ile buluştuğu toplantıda da bu konu görüşüldü. Ayrıca erkek voleybol şubesinin kapatılması da yine toplantının bir diğer maddesi oldu. Siyah-beyazlılar, yine Bankalar Birliği ile yaptığı görüşmelerde şart koşulduğu üzere ciddi şekilde tasarruf hamleleri yapıyor. Bu doğrultuda kulüpte çalışan çok sayıda personel de işten çıkarıldı. Kulüpten yaklaşık 35 kişini çıkarıldığı, altyapıdan da birçok kişiyle yolların ayrıldığı ve bu yönde hamlelerin süreceği öğrenildi.

TRANSFERDE ACELE EDİLMİYOR

Beşiktaş'ta teknik direktörlük koltuğuna Abdullah Avcı'nın getirilmesinin ardından transfer yapılmamış olması dikkat çekiyor. Beşiktaş'ın rakipleri Galatasaray, Fenerbahçe, Trabzonspor ve Medipol Başakşehir bir bir transfer açıklarken siyah-beyazlılar sessiz. Çalışmalar devam ediyor ancak henüz bir oyuncunun alındığına ilişkin açıklama gelmedi. Yönetimin, Bankalar Birliği ile yapılacak anlaşmayı beklediği ve imzaların atılmasının ardından ortaya çıkacak bütçe dahilinde takıma takviye yapılmaya başlanacağı gelen bilgiler arasında (Asist Analiz/Kartal Yiğit)

Etiketler :