Beşiktaş'ta ayrılık! 6 futbolcu ile yollar ayrılıyor

Beşiktaş'ta ayrılık! 6 futbolcu ile yollar ayrılıyor

Süper Lig'i üçüncü sırada bitiren Beşiktaş'ta ayrılıklar belli olmaya başladı. Yeni sezonda kadroda düşünülmeyen 6 futbolcunun ismi belli oldu.

Ajans Beşiktaş - Süper Lig'in son haftasında sahasında ağırladığı Konyaspor'la 2-0 öne geçmesine rağmen 3-3 berabere kalarak ikinci olma fırsatını elinin tersiyle çeviren Beşiktaş'ta sezonun sona ermesiyle ayrılacak futbolcular da netleşmeye başladı. Şenol Güneş'in yeni sezonda kadroda düşünmediği altı futbolcu belli oldu. İşte haberin ayrıntıları...

DANIEL AMARTEY'DE RAKİP ÇOK

 

Savunmaya yıldız bir ismi takviye etmek isteyen Beşiktaş'ta gündemde yer alan oyunculardan biri de Daniel Amartey'di. İngiltere Premier Lig ekiplerinden Leicester City forması giyen oyuncu için Alman kulüplerinden RB Leipzig ve Schalke de sıraya girdi. Şu ana kadar yapılan görüşmelerde Siyah-Beyazlı ekip adına bu transferin gerçekleşme ihtimalinin bir hayli zor olduğu öğrenildi. 28 yaşındaki Ganalı futbolcunun, takımının küme düşmesi üzerine başka bir kulübe gitmesine kesin gözüyle bakılıyor.

ORTA SAHAYA FLAŞ ADAY

Ön libero adına arayışlarını sürdüren Siyah-Beyazlılar için flaş bir iddia ortaya atıldı. İngiliz basınından Daily Mail'in haberine göre Beşiktaş, Glen Kamara'yı istiyor. İskoçya ekibi Glasgow Rangers forması giyen 27 yaşındaki oyuncu ile ilk temaslar kuruldu. Fin futbolcunun da kariyerini farklı bir ülkede sürdürmek istediği öne sürüldü. Kamara, 2019 yılından beri Rangers'ta görev yapıyor.

GÜNEŞ BİLETLERİNİ KESTİ

 

Sezonun sona ermesiyle birlikte Beşiktaş'ta ayrılacak isimler belli oldu. İşte Güneş'in düşünmediği ve sözleşmesi biten futbolcular ve son durumları:

Nkoudou: 2019 yılında Tottenham'dan transfer edilen Kamerunlu kanat oyuncusu Sergen Yalçın ile üç kupa kazanmıştı. Şenol Güneş'in takımın başına geçmesinin ardından forma şansını iyi değerlendiremeyen ve performansında dalgalanmalar yaşayan Nkoudou'nun sözleşmesi sona eriyor. Şenol Güneş'in kadroda düşünmediği 28 yaşındaki kanat oyuncusunun sözleşmesi de sona erdi. Nkoudou ile sözleşme yenilenmesi beklenmiyor.

Welinton: 2020 yılında Sergen Yalçın'la birlikte takıma katılan Brezilyalı stoper, 3 yıl boyunca inişli çıkışlı bir performans sergiledi. Sergen Yalçın'la gelen şampiyon sezonun dışında as takımda düzenli olarak forma giyemeyen Welinton'un sözleşmesi bitti. Brezilyalı stoperin Performansından memnun olmayan Şenol Güneş, yeni sezonda düşünmüyor.

Atiba: 10 yıl boyunca Beşiktaş forması giyen ve Beşiktaş'ın efsane futbolcuları arasına adını yazdıran Atiba'ya Konyaspor maçında görkemli bir tören düzenlendi. Kanadalı orta saha oyuncusu yeni sezonda olmayacak.

Maxim: Ülkemizde şubat ayında yaşanan depremin ardından Gaziantep FK'nın ligden çekilmesinin ardından Maxim'i kiralayan Beşiktaş, futbolcunun bonservisini soruşturmuştu. Gaziantep'in yüksek bonservis istemesinin yanında performansının da yeterli düzeyde olmaması nedeniyle yeni sezonda olmayacak.

Tayfur Bingöl: Sezon başında Alanyaspor'dan kiralanan Tayfur, Beşiktaş kadrosu içinde kendisine rotasyonda yer buldu. Son maçlarda skora katkıda da bulunan Tayfur'un 1.5 milyon euro değerindeki opsiyonunda indirim bekleniyor. İndirim olmadığı takdirde Tayfur'un da yeni sezonda kadroda olması beklenmiyor.

Redmond: Southampton'dan kiralanan Redmond, Şenol Güneş'in gelmesiyle performansını en üst seviyeye çekmeyi başardı. Bu sezon 5 gol ve 5 asist yapan İngiliz futbolcu bonservisini eline aldı. Güneş'in takımda görmek istediği yıldız futbolcu için yönetim de sözleşme görüşmelerine devam ediyor. Anlaşma sağlanması halinde Redmond'la yola devam edilecek. (Fanatik)