Beşiktaş'ta Balotelli krizi! Sergen Yalçın istemiyor

Beşiktaş'ta Balotelli krizi! Sergen Yalçın istemiyor

Beşiktaş yönetimi, Mario Balotelli için bastırıyor, teknik direktör Sergen Yalçın’ın kafasında ise ciddi soru işaretleri bulunuyor.

Ajans Beşiktaş - Siyah-beyazlı idareciler, boşta olan dünyaca ünlü İtalyan golcünün transfer gerekçelerini teknik heyete anlattı. Transfere henüz onay vermeyen Sergen Yalçın da Balotelli ile ilgili endişelerini tek tek yönetimle paylaşırken, riske girmenin doğru olmayacağını aktardı.

Golcü transferinde Mario Balotelli’ye odaklanan Beşiktaş Yönetimi, Teknik Direktör Sergen Yalçın ile İtalyan yıldız konusunda henüz uzlaşma sağlayamadı.

Son kararı tamamen teknik heyete bırakacak olan yönetim, Balotelli’nin transfer gerekçelerini Sergen Yalçın’a aktardı. Yalçın’ın da bu transferle ilgili endişelerini yönetimle paylaştığı ortaya çıktı.

Balotelli’yi kadroya katmak isteyen siyah beyazlı yönetim şu sebepleri sıraladı: 

1- Kariyerinde çok önemli takımlarda oynadı. İyi bir potansiyeli var ve bunu Brescia’da gösteremedi. Beşiktaş, Balotelli’nin bu yönünün tekrar ortaya çıkması konusunda en uygun kulüp.

2- İtalya’da zaman zaman ırkçı saldırıların hedefi oldu. “Hepimiz Eto’yuz” diyen Beşiktaş tribünlerini bu nedenle seviyor. İtalya’da gözyaşı döken Balotelli, burada kendini evinde gibi hisseder ve Beşiktaş taraftarı için oynar.

3- Mario Gomez’in de İtalya’dan geldiğinde istatistikleri kötüydü. Fakat Beşiktaş’tan Almanya Milli Takımı’na gitti. Balotelli de böyle bir patlama yapabilir.

4- Yeni 30 yaşına girdi. Fiziksel yorgunluğu yok. Eski günlerine dönmesi halinde, Beşiktaş’a önemli bir bonservis getirir. Bonservisi elinde olduğu için maliyet açısından en uygun golcü adaylarından biri.

5- Eğer alınırsa forma başta olmak üzere ürün satışı konusunda kulübe önemli katkı sağlar. Taraftarın ilgisi nedeniyle yeni sponsorların gelmesini de sağlayabilir.

Yalçın’ın 5 çekincesi 

1- Golcü alırken kafalarda soru işareti olmamalı, riske girilmemeli. Geçen sene forvet hattının doğru planlanmaması nedeniyle şampiyonluk kaçtı. Aynı riski alamayız.

2- Beşiktaş’ın önceliği şampiyon olmak. Futbolcuyu yeniden kazanmak değil. Orta sıra takımlarda yeniden kazanma lüksü olabilir. Ama Beşiktaş’ın önceliği doğru yapılanmayla şampiyon olmak.

3- Balotelli gibi bir oyuncunun alınması ve sürekli onun ön planda tutulması takımda sıkıntı yaratabilir. Burada isimler değil, takım ön plana çıkmalı.

4- Balotelli büyük bir golcü ama onu yeniden kazanmaya çalışırken bazı şeyleri kaybedebiliriz. Transferlerde son birkaç seneye bakmak gerekli. İstatistikleri riskli.

5- Bu tarz oyuncuları bu ligde rahat bırakmıyorlar, sürekli hedef haline getiriyorlar. Onun da bazı zaafları var. Rakip oyuncular kırmızı kart görmesi için özel çaba harcayabilirler.

30 oldu! 

Mario Balotelli dün 30. doğum gününü kutladı. Bir süredir İtalyan golcünün sosyal medya hesabını yakın takibe alan Beşiktaşlı taraftarlar çok sayıda kutlama mesajı paylaştı. (Milliyet - Serdar Sarıdağ)

Etiketler :