Beşiktaş’ta Boyd dönecek Hasic gidecek

Beşiktaş’ta Boyd dönecek Hasic gidecek

Beşiktaş'ta yönetim devre arasında Tyler Boyd'u takıma yeniden katmayı düşünüyor. Amerikalı futbolcunun oynaması için Ajdin Hasic'in lisansı askıya alınacak ya da başka bir takıma gönderilecek.

Ajans Beşiktaş - Teknik direktör Sergen Yalçın yönetiminde son üç haftada sırasıyla Medipol Başakşehir, Fenerbahçe ve Kasımpaşa’yı yenerek Süper Lig şampiyonluk yarışında yeniden iddialı hale gelen Beşiktaş, bir yandan da devre arası transfer planlaması üzerinde çalışıyor. İkinci devre için planlama başladı.

Tyler Boyd'un lisansı çıkartılacak

Siyah beyazlı teknik heyet bugün itibarıyla devre arasında Tyler Boyd’u yeniden takıma katmayı planlıyor. Boyd’un dönmesiyle, eğer takımda başka bir yabancının elden çıkması sözkonusu olmazsa, dışarıda kalacak isim Ajdin Hasic olacak. Yönetim yabancı kontenjanı nedeniyle Hasic kadroda tutamazsa kiralık olarak gönderecek. Boşnak oyuncu için Portekiz’den bir takım bulunması için çalışılıyor.

Ajdin Hasic kiralanacak

Hasic’e büyük bir umut besleyen Beşiktaş, bu oyuncuyu Portekiz üzerinden parlatmak istiyor. Bu çerçevede kiralık gönderilmesi halinde karşılıklı kazan kazan mantığıyla kiralanması üzerinde de duruluyor. 14 yabancı sınırını aştığı için Isamat-Mirin, Douglas ve Jermain Lens’i kadro dışı bırakan yönetim, Boyd’un sözleşmesini de yarım devreliğine askıya aldı.

Hasic’in kanadında alternatif çok

Ligin ikinci devresinde yoğun bir maç trafiği düşünen Sergen Yalçın ve yönetimi, bu süreçte tecrübeli bir isim olan Boyd’u kadroya katmayı istiyor. Hasic’in bulunduğu bölgede Rachid Ghezzal, Gökhan Töre ve Atakan’ın da bulunması genç oyuncunun önümüzdeki devre gözden çıkartılmasına olanak tanıyor.

Ajdin Hasic bu sezon kaç maç oynadı?

19 yaşındaki Hasic, Beşiktaş’ta bu sezon 5 maçta toplam 180 dakika forma giydi. Oyuncu geçen sezonun ikinci devresini TFF 1. Lig ekibi Ümraniyespor’da geçirdi. Hasic, bu takımda 8 maçta sahaya çıkarken 2 gol atıp 2 de asist yaptı. Geçen ay Bosna Hersek Milli Takımı’na davet edilen sağ kana oyuncusu Hasic, koronavirüs (Covid-19) olduğu için forma giyememişti.

Sözleşmesinde indirimi kabul etti

31 Mayıs 2024 yılına kadar Beşiktaş ile sözleşmesi olan Ajdin Hasic için Dinamo Zagreb’e 180 bin Euro yetiştirme bedeli ödendi.

Oyuncu için eski Başkan Fikret Orman, 2 milyon Euro imza parası verdi. Ancak yeni Başkan Ahmet Nur Çebi, oyuncu ile yeniden pazarlık masasına oturdu ve bu tutarı 1 milyon 200 bin Euro’ya indirdi. Oyuncuya 4.5 yıl için verilen 3 milyon 375 bin Euro’luk ücret de 2 milyon 475 bin Euro’ya indirildi.

Tyler Boyd iyi başladı ama askıya alındı

Ligin ikinci devresinde takıma yeniden dönmesi beklenen ABD’li kanat oyuncusu Tyler Boyd, geçen sezon siyah beyazlı ekibe katıldı. Beklentileri karşılayamayan Boyd, bu sezon başındaysa Sergen Yalçın tarafından oynadığı tüm maçlarda ilk 11'de sahaya sürüldü. Ancak yabancı kontenjanı nedeniyle kadrodan çıkartıldı.

3 yılda 3 milyon Euro alacak

25 yaşındaki sol kanat, 6 maçta 447 dakika süre alarak, 1 de gol kaydetti. Boyd geçen sezonsa, 28 maçta 1623 dakika süre alırken, 3 gol ve 1 asistle takıma katkı yaptı. Boyd, ihtiyaç halinde sağ kanatta da görev yapıyor.

10 kez ABD Milli Takım forması giyen Boyd, 2 gole imza attı. 31 Mayıs 2022’ye kadar Beşiktaş ile sözleşmesi bulunan Boyd için Portekiz’in Guimaraes Kulübü’ne 2.2 milyon Euro bonservis ücreti ödendi. Oyuncu ise 3 yıllık kontrat karşılığında toplam 3 milyon Euro’ya imza attı. (Ajansspor - Erdal Cömert)

Etiketler :