Beşiktaş'ta bugün neler yaşandı?

Beşiktaş'ta bugün neler yaşandı?

9 Ocak tarihinde Beşiktaş'ta yaşanan tüm gelişmeler haberimizde...

Ajans Beşiktaş - İşte 9 Ocak tarihli Beşiktaş gündemi ve bugün basında çıkan Beşiktaş haberleri...

Adem Ljajic sakatlandı!

Beşiktaş'ın Antalya'da sabah yaptığı antrenmanda Adem Ljajic sakatlandı. Siyahbeyazlı kulübün resmi internet sitesinden konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Futbolcumuz Adem Ljajic’in bu sabah yapılan antrenman sırasında, sol ayak bileğinde zorlanmaya bağlı ödem (posterior impingement) meydana gelmiştir. Oyuncumuzun tedavisine sağlık ekibimiz tarafından başlanmıştır" denildi.

adem-ljajic-sakatlik.jpg

Tahkim Kurulu'ndan Beşiktaş ve Fenerbahçe açıklaması

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu, Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin "Takım Harcama Limiti"ne ilişkin karara itirazlarıyla ilgili bir açıklama yaptı. Tahkim Kurulu'ndan yapılan açıklamada, dosyaların incelenmesinin devam etmesine oybirliği ile karar verildiği kaydedildi.

TFF Tahkim Kurulu'nun açıklaması şu şekilde:

"Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin Kulüp Lisans Kurulu'nun 31.12.2019 tarihli "Takım Harcama Limitine" ilişkin kararına itirazı incelendi. Tüm dosya kapsamında yapılan müzakere neticesinde; dosyada incelemenin devam etmesine, oybirliği ile,

Fenerbahçe Futbol A.Ş.'nin Kulüp Lisans Kurulu'nun 31.12.2019 tarihli "Takım Harcama Limitine" ilişkin kararına itirazı incelendi. Duruşma için tayin edilen, 09.01.2020 Perşembe günü saat 16:00'da Fenerbahçe Futbol A.Ş.'nin vekili Av. Alper Pirşen, Av.Yiğit Cem Coşkun ve Kulüp Görevlisi (CFO) Serdar Yıldız'ın hazır olduğu görüldü, sözlü beyanları alındı. Tüm dosya kapsamında yapılan müzakere neticesinde; dosyada incelemenin devam etmesine, oybirliği ile, karar verilmiştir."

Şenol Güneş'ten Beşiktaş kampına ziyaret

A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, Beşiktaş'ın Antalya kampını ziyaret etti. Siyah-beyazlı kulübün başkanı Ahmet Nur Çebi, takımın kamp yaptığı otelde A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş'i ağırladı. Ziyarette; Beşiktaş Asbaşkanı, Futbol A Takımı ve Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'nden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Emre Kocadağ, Futbol Transfer, Scouting ve Futbol Yapılanmasından Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Torunoğulları, teknik direktör Abdullah Avcı ile futbol direktörü Ali Naibi de yer aldı.

senol-gunes-cebi-avci.jpg

Fikret Orman ibra edilmedi

Beşiktaş'ta bugün gerçekleşen Futbol A.Ş. Genel Kurulu'nda eski başkan Fikret Orman ibra edilmedi. 1 Haziran 2018 ile 31 Mayıs 2019 tarihleri arasındaki dönemi kapsayan 1 yıllık süreçte Beşiktaş 305 milyon TL zarar ederken, alınan bu kararın ardından mevcut yönetimin dava açması halinde bu borcun Fikret Orman'a rücu edilmesi talep edilecek.

fikret-orman.jpg

Caner Erkin'den sözleşme açıklaması

Beşiktaş'ın başarılı oyuncusu Caner Erkin, Antalya'da devam eden kamp döneminde TRT Spor'a önemli açıklamalar yaptı. Caner Erkin, takımın son durumu, performansı, sözleşme uzatıp uzatmayacağı ve Milli Takım hakkında samimi ifadeler kullandı. 

"Bu sezon daha sistemli oynuyoruz"

"Şampiyon olmak istiyorsak ilk yarıdaki performansın üstüne çıkmamız lazım. Geçen sezon farklı oynuyoruz, geçen sezon bazen karambol oyunu oynuyorduk. Büyük takımlarda bazen bunu oynayabiliyor. Bu sezon biraz daha sistem üzerine kurulu bir anlayışımız var. Sistem bu sene sonlara doğru biraz değişti. Yine çok futbolcu yeni gelmişti. Belki ben de iyi oynamadım"

"Psikologlara gidiyorum"

"Eve gittiğimde bazen eşimle maçları tekrar izliyoruz. O da inanamıyor sahadaki hallerime. 'Sahada nasıl bu kadar farklısın?' diyor. Psikologlara gidiyorum, yardım almaya çalışıyorum. Haksızlığa gelemiyorum ben ya. Haksızlık yapılınca kendimi tutamıyorum. Beni herkes eleştirebilir. Benim öyle bir sıkıntım yok. Ben kendime de öz eleştiri yapabilirim. Ben pozisyonumdan sakatlıktan sonra 1,5 sene ağrılarla geçen bir dönem oldu ama şu anda iyiyim"

"Ben agresifliğimi bıraktığım an futbolu bırakırım. Avrupa'daki çoğu maçı izliyorum. Ronaldo da Messi de sinirliyor ama hakemlerin bakış açıları çok farklı. Türk hakemler de böyle dikkatli olsa, biz de daha farklı oluruz."

Her zaman Milli Takım'da oynamak istiyorum

Milli takım ve Euro 2020 hakkında da konuşan Caner Erkin, "Her zaman Milli Takım'da oynamak istiyorum, EURO 2020'de de olmak istiyorum ancak Şenol hocanın takdiri. Son zamanlarda çağırmadı. Neden çağırmadığını da bilmiyorum. Hoca geçenlerde Fikret Orman'a "Caner'in sorunlarını çözerse Caner çok iyi olur" dedi ama Şenol hocanın burada ne demek istediğini ben anlamadım yani çözemedim olayı. Şenol hoca ile saha dışında hiçbir sorunum yok. Beni arayabilir ya da beni yanına çağırabilir" ifadelerini kullandı.

Sözleşme konusunda bir sorun olmaz

Caner Erkin, "Sözleşme için yönetim ile konuşuyoruz, anlaşma olursa zaten açıklar ancak sözleşme konusunda bir sorun olmaz. Beşiktaş ile görüşmeden önce hiçbir takımla görüşme gibi bir durumum olamaz. Zaten yakın zamanda görüşme olacaktır" ifadelerini kullandı.

Loris Karius'un en sevdiği yemek: Menemen!

Beşiktaş'ın kalecisi Loris Karius, Siyah - Beyazlı taraftarlardan gelen soruları Beşiktaş'ın Youtube hesabında yanıtladı. Türk yemekleriyle aran nasıl? sorusuna Karius, ''Almanya'da Türk yemeklerini keşfetmiştim ancan burada çok daha güzeller.'' dedi. Kendisinden 3 tane Türk yemeği ismi sayması istenince Karius, 'Kebap, baklava ve menemen.' dedi ve özellikle menemeni çok sevdiğini belirtti.

Beşiktaş'ta Prijovic sürprizi

Siyah-beyazlıların, Suudi Arabistan ekibi Al-İttihad’da top koşturan 29 yaşındaki Aleksandar Prijovic’le prensip anlaşmasına vardığı iddia edildi. Siyah-beyazlıların, harcama limiti konusunda TFF Tahkim Kurulu’ndan olumlu cevap gelmesi halinde Avrupa’ya dönmek isteyen yetenekli oyuncuyu 1,5 yıllığına kiralayacağı bildirildi. (Skorer)

Beşiktaş, Fortuna Sittard'la anlaştı!

Beşiktaş, Avrupa’da yaşayan Türk kökenli genç yetenekleri keşfetmek amacıyla Hollanda’nın Fortuna Sittard Kulübü ile iş birliği anlaşması imzaladı.

İş birliği çerçevesinde, Hollanda’da 100 kilometrelik alanda 2 milyon Türk’ün yaşadığı Limburg Bölgesi’nin birinci ligdeki temsilcisi olan Fortuna Sittard, Beşiktaş'ın her yıl Avrupa’da düzenleyeceği genç yetenek seçmelerini üstlenecek. Farklı yaş grupları için alınacak başvuruların ardından yapılacak seçmelerde 2000’e yakın genç oyuncu izlenerek kayıt altına alınacak. Erkeklerde 14-17, kızlarda 16-19 yaş grupları arasında yapılacak seçmelere başvurular, 20 Ocak 2020’de başlayıp 15 Mart 2020’de sona erecek. Türkçe, Almanca, Fransızca ve Flemenkçe dillerinde elektronik ortamda yapılacak başvuru duyurularının ardından seçmeler, 10-12 Nisan 2020 tarihleri arasında Fortuna Sittard Kulübü’nün tesislerinde gerçekleşecek.

firat-fidarn.jpg

Beşiktaş'ta Federico Santander iddiası

Siyah-beyazlıların, Cenk’i bedelsiz olarak 6 aylığına kadrosuna katmaya çalıştığı iddia edildi. Kartal’ın, Bologna’da top koşturan Paraguaylı santrfor Federico Santander için de bir süredir nabız yokladığı kaydedildi. Yönetimin, yedekte tutulan 28 yaşındaki Santander için Bologna’ya kiralama teklifi yapmaya hazırlandığı savunuldu. (Skorer)

 

Etiketler :