Beşiktaş'ta dev transfer operasyonu! 6 ayrılık birden...

Beşiktaş'ta dev transfer operasyonu! 6 ayrılık birden...

Ziraat Türkiye Kupası'nda Tarsus Belediyespor'u saf dışı bırakan ve Süper Lig'e dönen Beşiktaş'ta gündem devre arası transfer dönemi. Siyah-beyazlı takım 6 isimle birden yolları ayrımayı planlıyor.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş’ın geniş kadrosunda toplam 18 yabancı futbolcu bulunuyor. Bunların 14’ü sezon başında TFF’ye verilen resmi listede yer aldı. Dört yabancı oyuncu ise liste dışında kalmıştı.

Kadroda yer açılacak 

Siyah-beyazlı yönetim yaklaşan ara transfer dönemi öncesinde kadroda yer açabilmek için önümüzdeki günlerde kolları sıvayacak.

Lens, Mirin ve Douglas'a 'kulüp bulun' teklifi 

Önce Lens, Mirin ve Douglas ile masaya oturacak yönetim, bir kez daha bu futbolculardan kendilerine kulüp bulmalarını isteyecek.

Beşiktaş da talip arayacak 

Olumsuz yanıt gelmesi durumunda siyah-beyazlılar; Lens, Mirin ve Douglas’a kendisi kulüp bulmaya çalışacak ve takımdan ayrılmalarını talep edecek.

Karşılıklı fesih seçeneği 

Hem maddi konularda hem de oynama açısından bu futbolcuların mağdur olmasını istemeyen Beşiktaş yine aynı hassasiyeti gösterecek. Yönetim ayrıca bu futbolculara kulüpten alacaklarına karşılık sözleşme feshetme teklifini de sunacak.

Radikal kararlar devreye girebilir 

Transfer limitinin artmasını engelleyen bu isimlerle yollarını ayırmak isteyen siyah-beyazlılar gerekirse daha radikal kararlar almayı da planlıyor.

Kiralık gönderilecek ama... 

Teknik Direktör Sergen Yalçın’ın kadroda düşünmediği Lens, Mirin ve Douglas’ın ilk etapta kiralık gönderilmeleri düşünülüyor. Siyah-beyazlılar gerekirse bu oyuncuların yıllık ücretlerinin bir bölümünü ödemeyi de göze almış durumda.

Son çare tek taraflı fesih 

Ayrılığı kabul etmeleri halinde bu oyuncuların maaşlarının bir kısmı yine Beşiktaş tarafından karşılanacak. Hiçbir biçimde ayrılmaya yanaşmamaları durumunda ise bu oyuncuların sözleşmelerinin tek taraflı feshedilmesi gündeme gelecek. Ancak bu seçenek son çare olarak uygulanacak.

Ljajic kiralanacak 

Siyah-beyazlılar takımda forma şansı bulamayan bazı yabancı oyuncuları kiralık göndermeyi planlıyor. Yönetim ilk planda Adem Ljajic’i devre arası kiralamaya çalışacak.

Satın alma opsiyonlu 

Sezon başından beri sakatlıklarını öne sürerek idmanlara istikrarlı bir şekilde katılmayan Ljajic ile yolları ayırmak isteyen Beşiktaş, tecrübeli oyuncuyu satış opsiyonuyla birlikte kiralamayı hedefliyor.

Boyd ve Hasic listede 

Kadro dışı olmasına rağmen takımla antrenmanlara katılan Tyler Boyd ile formanın uzağında kalan Ajdin Hasic’in de kiralanması düşünülüyor. Bu oyuncuların düzenli oynamaları ve önümüzdeki sezon çok daha iyi durumda takıma dönmeleri planlanıyor.

Vida da topun ağzında 

Siyah-beyazlılar maaş indirimine yanaşmaması halinde Domagoj Vida’yı da göndermeye çalışacak. (Milliyet - Serdar Sarıdağ)

Etiketler :