Beşiktaş'ta devrim gibi gelişme: "1,2,3 yetmez 6,7,8 olacak"

Beşiktaş'ta devrim gibi gelişme: "1,2,3 yetmez 6,7,8 olacak"

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi ikinci karşılaşmasında Ajax'a 2-0 yenilirken, mücadelede alt yapıdan dahiil olan oyuncuların performansı dikkat çekti.

Ajans Beşiktaş - Şampiyonlar Ligi Ajax-Beşiktaş karşılaşmasının son yarım saatinde Beşiktaş'ın stoperleri 18 yaşındaki Serdar Saatçi ve Berkay Vardar'dı. Serdar ikinci kez, Berkay ise ilk defa siyah beyazlı formayı giyiyordu. Geçen sezon yine altyapıdan çıkan Ersin Destanoğlu kaleyi teslim almış, sol bek Rıdvan Yılmaz ise A Milli Takım'a yükselmesini sağlayan bir performans sergilemişti.

Necip Uysal'dan sonraki sessizlik bitiyor

1980-90'lı yıllarda Rıza Çalımbay, Ziya Doğan, Gökhan Keskin, Feyyaz Uçar, Ali Gültiken, Nihat Kahveci ve şu an teknik direktörlük görevini sürdüren Sergen Yalçın'ı çıkaran altyapı, eski günlerine dönme sinyali veriyor. Şu an takımda bulunan Necip Uysal'dan sonra uzun süren altyapı sessizliği sonuna gelmiş gibi gözüküyor.

Bu gelişimi Beşiktaş'ın altyapı sorumlusu Mehmet Ekşi'ye sorduk.  Ekşi, sanki Beşiktaş'ın parlak altyapı dönemlerinde tribünlerde söylenen "1,2,3 gol yetmez 4,5,6 olsun" tezahüratına atıfta bulunarak Serdar ve Berkay dahil 8 oyuncunun Beşiktaş A Takımı'na çıkacağını açıkladı.

"Serdar ve Berkay'ın dışında 6 oyuncu daha var!"

Ekşi'nin Ajansspor'a yaptığı özel açıklamalar şöyle:

"Uzun bir süredir hazırlıklar yapıyoruz. İlk etapta 8 çocuğumuzu proje olarak belirledik. Bunlar kim mi? Berkay ve Serdar'ı tanıdınız. Onun dışında Koray Yağcı, Emirhan Delibaş, Emirhan İlhan, Demir Ege Tiknaz, Avtandil Duishoev ve Egemen Tutar var. Bu oyuncularımızın her türlü bilgisi bilgisayar verileriyle elimizin altında. Okuldaki durumları, beslenme alışkanlıkları, psikolojileri, performans analizleri... Bu 8 çocuk sezon sonu A takıma çıkacak."

"Sergen Hoca takipte"

Belirlediğimiz proje oyuncular U17 ve U21 takımları çatısı altında maç yapıyorlar. Bunları Sergen Hoca da izliyor. Beğendiği isimleri bize bildiriyor ve ona göre futbolcularımızı hazırlıyoruz. Kimin ne eksiği varsa A Takım ekibi tarafından bu eksikleri gideriliyor. Bu konuda hakikaten Sergen Yalçın bize çok yardım ediyor.  Beşiktaş A Takımı'nın bütün imkanları açılıyor. Kendisine teşekkür ediyoruz."

"Beşiktaş Başkanı Çebi saha sorununu çözmeye çalışıyor"

Beşiktaş'ın altyapısında canlanma olsa bile Ekşi yine de  özellikle fiziki koşullar ve tesisleşme konusunda eksiklikler olduğunu söyledi. Başkan Ahmet Nur Çebi'nin bunu çözmek için çalıştığını belirten Ekşi, "Ajax'ın tesislerinde 12 çim saha var. Bizde 10 takım 1 çim halı sahada çalışıyor. Başkan Çebi sağolsun konuyla alakalı. Ümraniye'deki arsayı yapabilirsek sorunlar bitecek.  Madem Türk futbolunun sorunu genç oyuncu çıkmaması doğal olarak bu sorunların çözülmesi gerek" diye konuştu. (Ajansspor - Kartal Yiğit)