Beşiktaş'ta Dolar'a karşı önlem paketi

Beşiktaş'ta Dolar'a karşı önlem paketi

Beşiktaş Yönetimi, son dönemde dolar ve euroda yaşanan kur dalgalanmaları nedeniyle önlemleri almaya yönelik çalışma başlattı.

Futbolcu ödemeleri konusunda gününde ödemeye çok dikkat eden siyah-beyazlılar, bütün hesaplarını yapıyor. Yıl sonuna kadar, hem Şampiyonlar Ligi’nde hem de Spor Toto Süper Lig’de yoğun bir maç trafiği yaşayacak Kartal, kur artışı nedeniyle bir önlem paketi hazırladı.

Başkan Fikret Orman’ın talimatıyla, futbolcuların primlerini aksatmayan Beşiktaş Yönetimi, maaş ödemeleri konusunda tedbirli davranacak. Ekim ve kasım maaşlarını bu ay sonunda ödemeyi planlayan yönetim, 2017 yılında sıkıntı yaşamamak için, gerekirse yarım maaş ödeyecek. Hem futbolcuları mağdur etmemek hem de kulüp bütçesini, yaşanan kur dalgalanmaları karşısında zorlamak istemeyen yönetim, diğer giderler konusunda da tasarrufa gidecek.

Yönetim Kurulu ve BJK TV’yi, Vodafone Arena’ya getirerek, zaten bir tasarrufun içine girecek olan Beşiktaş Yönetimi, transferde de har vurup harman savurmayacak. Özellikle devre arası transfer döneminde, yükselen kur nedeniyle adımlarını temkinli atmayı düşünen siyah-beyazlı yönetim, öncelikle kiralama yöntemiyle kadrosunu güçlendirmeye çalışacak.

Yaz transfer dönemi için de şimdiden çalışmalara başlayan siyah-beyazlı yönetim, bu nedenle genç gurbetçi oyuncuları, listenin başına alacak. Yönetim gerekirse, mevcut kadrodan bir oyuncuyu da yaz döneminde başka bir takıma vererek, dövizde yaşanması muhtemel krizlere karşı önlem almaya çalışacak. (Milliyet / Serdar Sarıdağ)