Beşiktaş'ta forvete son aday Soldado

Beşiktaş'ta forvete son aday Soldado

Forvet arayışlarını hızlandıran Beşiktaş’ta gündeme yeni bir isim geldi... Siyah-Beyazlılar, Villarreal’in İspanyol yıldızı Roberto Soldado’nun menajeriyle temasa geçti.

Ajans Beşiktaş - Fanatik gazetesinden Orhan Yıldırım'ın haberine göre Ligin başlamasına 2 hafta kala Beşiktaş'ta golcü arayışları hız kazandı. Teknik direktör Şenol Güneş, Başkan Fikret Orman’dan kaliteli bir forvet isterken, listeye yıldız bir isim daha eklendi: Roberto Soldado...

Villarreal forması giyen ve geçen sezonun ilk yarısında şanssız bir sakatlık geçiren İspanyol futbolcu, La Liga’nın ikinci devresinde ise kendini buldu. Çıktığı 10 maçta 4 gol, 3 asistlik performans yakalayan Soldado’nun kulübüyle 1 senelik sözleşmesi bulunuyor. Beşiktaş yönetimi, 32 yaşındaki yıldızın menaceriyle ilk teması gerçekleştirdi. Görüşmelerde bir sıkıntı olmadığı öğrenilirken, Kartal’ın Soldado’yu ikna etmekteki en büyük kozu, Şampiyonlar Ligi faktörü.

Teklif 4 milyon Euro
1.80 boyundaki başarılı santrfor için Beşiktaş, bonservis teklifi olarak 4 milyon euro seviyesinin üzerine çıkmayı düşünmüyor. Villareal yıllık maaş maliyeti 4 milyon euro civarında olan Soldado'yu göndemreye sıcak bakarken Beşiktaş oyuncuya 2 senelik bir sözleşme teklif edecek.

Negredo’ya süre verdiler
Negredo cephesinden bir türlü geri dönüş alamayan Beşiktaş Yönetimi, strateji değiştirdi. Valencia ile anlaşan ancak yıldız forvetin kendilerini oyaladığını düşünen Siyah-Beyazlı kulübün kurmayları, Soldado’nun menacerine 4 günlük bir süre verdi. Negredo eğer bu süreçte kararını bildirmezse, Beşiktaş oyuncudan vazgeçecek. İspanyol basını, başarılı golcünün önceliğinin La Liga ve Premier Lig olduğunu belirtirken, teklif beklediği için Beşiktaş’ı oyaladığını yazdı.

Orman’ın favorisi Gignac
Geniş liste üzerinde çalışmalarını sürdüren Kartal, Gignac ile temaslarını kesmiş değil. Başkan Fikret Orman’ın mevcut adaylar arasında en çok istediği forvet de Fransız yıldız. Meksika’da Tigres forması giyen ve müthiş bir gol istatistiği yakalayan 32 yaşındaki golcü için Beşiktaş 4 milyon Euro bonservis teklifi yapmıştı. 1.87 boyundaki forvet Fransa Milli Takımı’yla da çıktığı 36 maçta 7 gol attı.

Etiketler :