Beşiktaş'ta hedef, derbiyle yeni galibiyet serisi

Beşiktaş'ta hedef, derbiyle yeni galibiyet serisi

Galibiyet serisi Hatay’da biten Kartal, formda üçlüsüyle pazar günkü derbide yeni bir sayfa açmak istiyor.

Ajans Beşiktaş - Ligde 5 maçtır gol yemeden kazanan Beşiktaş’ı önceki akşam Atakaş Hatayspor durdurdu. Siyah-Beyazlılar, Süper Lig’in 18’inci haftasında deplasmanda Hatayspor ile 2-2 berabere kalırken 5 maçlık galibiyet ve gol yememe serisi de sona erdi. Bu beraberlik aynı zamanda Beşiktaş’ın 2’nci haftadaki 1-1 biten Antalyaspor maçından sonra berabere kaldığı 2’nci karşılaşma oldu. Hatayspor ağlarını 2 kez havalandıran Beşiktaş, ligdeki gol sayısını 39’a çıkardı. 39 golün 28’ine 3 yıldız imzasını attı.

Asistleriyle zirvede

Bu 3’lü; Aboubakar, Larin ve Ghezzal’dan başkası değil... Transferin son günlerinde takıma katılan Aboubakar 9 gol atarken yine transferin son günü kiralanan Ghezzal, Hatayspor maçıyla 8 asiste ulaştı. Takımın en golcü futbolcusu olan Cyle Larin ise 11 golle krallık yarışında yer alıyor. Beşiktaş’ın formda hücum hattının çıkıştaki ismi Rachid Ghezzal, gol atamasa da asistleriyle bu konuda yine üzerine düşeni yapmayı başardı ve asist krallığında zirvedeki yerini korudu. Kartal, formda üçlüsüyle pazar günü Vodafone Park’ta ağırlayacakları Galatasaray’ı devirip yeni bir kazanma serüvenine başlamayı hedefliyor.

Forvetlerden sonra Atiba...

Kara Kartal’da Larin ve Aboubakar’dan sonra en çok gol atan futbolcu 3 golle Atiba olurken; Vida, N’Koudou, Mensah, Oğuzhan ve Hasic 2’şer skor üretti. Gol katkısı veren diğer 6 futbolcu ise Güven, Boyd, Lens, Gökhan Töre, Necip ve N’Sakala... Gol atan 14 futbolcuya sadece asistleriyle skoru değiştiren 4 isim daha eklendiğinde, kadrodaki kaleciler hariç 21 oyuncunun 18’inin skora katkı verdiği görülüyor. (Fanatik)