Beşiktaş'ta her şey milli arada belli olacak

Beşiktaş'ta her şey milli arada belli olacak

Milli araya 2-1’lik Trabzonspor mağlubiyeti sebebiyle üzgün giren Siyah-Beyazlılar, yaklaşık 2 haftalık arayı en iyi şekilde değerlendirip çıkışa geçmeyi hedefliyor.

Trabzonspor maçında yediği son dakika golüyle sadece üç puan kaybetmeyen, liderle arasında 10 puan farkı da kayıplar hanesine yazan Beşiktaş’ta, Teknik Direktör Sergen Yalçın milli arada değişimin düğmesini basacak.

İlk olarak kurmaylarıyla konuşacak olan tecrübeli çalıştırıcı, tüm teknik detayları masaya yatırarak kadro tercihinden, sistem tıkanıklıklarına kadar birçok konuda radikal değişime gitmeyi planlıyor.

Trabzonspor ile oynanan maçın ardından düzenlediği basın toplantısında da bu durumun sinyallerini gönderen ve ekibiyle birlikte geniş kapsamlı bir analiz yapacak olan Sergen Yalçın daha sonra Başkan Ahmet Nur Çebi ile de bu durumu paylaşacak.

Beşiktaş ile kısa değil aksine uzun vadeli planlamalar yapan deneyimli teknik adamın havlu atmayı kabul etmediği aksine yarışta eskisinden daha güçlü olmak için çaba harcayacağı vurgulandı. Milli ara sonrası oyuncu tercihlerinde de değişiklikler yapması beklenen Sergen Yalçın’ın, kimseyi küstürmeden ve herkesin elini bu yükün altına sokarak bu geçiş dönemini atlatmayı planlıyor.

Yalçın’ın planları arasında geçen seneki gibi Atiba ve Souza’nın birlikte oynatılmasının da olduğu öğrenildi.

Sakatlıktan dönen futbolculardan özellikle Alex Teixeira’nın Trabzonspor mücadelesindeki performansından memnun olmayan teknik ekip, Brezilyalı futbolcu başta olmak üzere birçok isim için özel çalışma yapacak.

Takım antrenmanlarına ek olarak birçok isme özel idman programı hazırlanıp Milli ara sonrasında güçlü bir şekilde lig yarışına geri dönülmesi hedefleniyor.

Hatayspor karşılaşmasında yaşadığı adale sakatlığı sebebiyle takımının Sporting ve Trabzonspor karşılaşmalarında forma giyemeyen Michy Batshuayi’nin bu hafta içinde tedavi programının tamamlanması ve takıma katılması bekleniyor. 

Belçikalı golcüyle birlikte Sporting maçında sakatlanan Can Bozdoğan’ın da ekibe geri dönmesi bekleniyor. Milli arayı güç toplama arası olarak gören teknik ekip, iyi hazırlanıp Alanyaspor karşılaşmasıyla birlikte yeni bir çıkış yapmayı amaçlıyor. (Milliyet)