Beşiktaş'ta Miralem Pjanic resitali!

Beşiktaş'ta Miralem Pjanic resitali!

Barcelona’dan transfer edilen Miralem Pjanic, Yeni Malatya karşısında klasını konuşturdu. Batshuayi’nin golünde müthiş bir asiste imza atan 31 yaşındaki Bosnalı yıldız, topu her ayağına aldığında tribünleri ayağa kaldırdı...

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş ’ın yeni transferi Miralem Pjanic, daha ilk maçtan kalitesini herkese gösterdi. Teknik direktör Sergen Yalçın’ın ilk 11’de görev verdiği Bosnalı futbolcu, Batshuayi’nin 7. dakikadaki golünde çok şık bir asist yaptı. Topu her ayağına aldığında tekte adrese teslim paslar gönderen 31 yaşındaki orta saha, Siyah-Beyazlı taraftarları adeta mest etti. Maçtan önce tribünlerin çağırıp ‘yumruk şov’ yaptırdığı Pjanic, 69. dakikada yerini Mehmet Topal’a bıraktı. Tecrübeli futbolcu oyundan çıkarken, tüm stat onu ayakta alkışladı.

Şimdi gözü Dortmund’ta...

Görev süresi boyunca yüzde 82,3’lük pas isabeti yakalayan Pjanic, 7 ikili mücadele kazandı. 1 asist yapıp, 4 kez şut pası veren dünyaca ünlü futbolcu, işin savunma boyutunda da 3 top kapma ve 3 pas arası ile oynadı. Bu sezon Beşiktaş’ın en kilit ismi olacağını gösteren Pjanic, hafta içinde Şampiyonlar Ligi’nde oynanacak Dortmund mücadelesini sabırsızlıkla bekliyor.

Kariyerinde ilk

Kariyerine Metz’de başlayan Pjanic, sonrasında sırasıyla Lyon, Roma, Juventus ve Barcelona formalarını terletti. Dünkü maçta asist yapan Bosnalı oyuncu, futbolculuk hayatında ilk kez bir takımın formasıyla çıktığı ilk karşılaşmada skora katkı sağladı.

Önce yumruk şov sonra üçlü

90 dakika öncesi tribünlerin büyük sevgi gösterdiği Pjanic, taraftarların isteğini kırmadı ve yumruk şov yaptı. Karşılaşma bitiminde ise üçlü çektirme görevi yine Bosnalı yıldızındı. Tüm stadın ayağa kalkıp, tezahüratlarla çağırdığı Pjanic, yaklaşık 20 bin taraftara üçlü çektirdi.

"Taraftarı izledim"

Maçın ardından konuşan Bosnalı yıldız, “Çok mutluyum ve çok heyecanlıyım takım arkadaşlarımın, hocamızın bana verdiği destekten dolayı. Bu kulüpte olmak, bu güzel taraftarın önüne çıkmak çok güzel. Bu sezon önemli başarılar yakalayacağımızı düşünüyorum” dedi. Takımın hücum gücüyle ilgili de yorum yapan Pjanic, “Maçı kolay hale getiren biz olduk. Tempoyu biz ayarladık. Şampiyonlar Ligi maçı olduğu için önümüzde, zaman zaman dinlendik. O karşılaşma farklı olacak. Bizim takımımız savaşmaya müsait bir ekip. Böyle götürebiliriz. Sahaya çıktığımda bir yerden sonra taraftarları izlemeye başladım. Bana büyük sevgi gösteriyorlar, ben de onun karşılığını vermeye çalışıyorum” açıklamasında bulundu. (Fanatik)