Beşiktaş'ta sakatlıkların nedeni belli oldu!

Beşiktaş'ta sakatlıkların nedeni belli oldu!

Beşiktaş’ta üst üste yaşanan sakatlıklar soru işaretlerini beraberinde getirdi.

Ajans Beşiktaş - Borussia Dortmund maçı sonrası, Fraport TAV Antalyaspor deplasmanında 2-0’dan geri dönerek, mucizevi bir galibiyete imza atan Beşiktaş’ta, sakat futbolcuların durumu da merak uyandırıyor. Sezon başında yurt dışı kampının Kovid tedbirleri kapsamında iptal edilmesi, yoğun maç trafiği ve bozuk zeminlerin ardı arkası kesilmeyen sakatlıklarda etkili olduğu iddia ediliyor.

GÜN DİNLENİLEREK GEÇİRİLDİ

Yoğun maç trafiği ve sakatlıklar yüzünden Teknik Direktör Sergen Yalçın’ın Fraport TAV Antalyaspor karşılaşmasından sonra izin verdiği siyah-beyazlı futbolcular pazar gününü dinlenerek geçirdi. Süper Lig’in 6. haftasında Vodafone Park’ta yarın akşam Adana Demirspor’u ağırlayacak olan Beşiktaş bugün saat 11.30’da gerçekleştireceği antrenmanla hazırlıklarını tamamlayacak. Tek antrenmanla Adana Demir maçına çıkacak olan futbolcular çalışmadan sonra BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde kampa girecek.

WELINTON VE ROSIER UMUDU

Kartal’da Welinton ve Rosier’in durumları bugün netlik kazanacak. Borussia Dortmund maçında dizinden sakatlanan Welinton takımla çalışabilirse maç kadrosuna alınacak. Üst solunum yolu enfeksiyonu belirtileri gösterdiği için Antalyaspor maçında forma giyemeyen Rosier’in durumuna da bugün karar verilecek.

GİZLİ KAHRAMAN MERT GÜNOK

Beşiktaş formasıyla ilk resmi maçını Fraport TAV Antalyaspor’a karşı oynayan Mert Günok yediği iki gole rağmen performansıyla alkış topladı. Milli kalecinin özellikle ilk devrenin son anlarında yaptığı kritik kurtarış müsabakanın kırılma noktası olarak öne çıktı. Haji Wright ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda rakibine gol şansı tanımayan Mert Günok farkın üçe çıkmasına izin vermedi.

İLK 11'DE DEVAM EDECEK

32 yaşındaki file bekçisi yaptığı bu kurtarışla ikinci yarıdaki müthiş geri dönüşün de fitilini ateşledi. Bu arada Teknik Direktör Sergen Yalçın’ın hem Ersin Destanoğlu’nu hem de Mert Günok’u hazır tutmak istediği ifade edildi. Yalçın’ın bu nedenle özellike yoğun maç dönemlerinde Mert’e ilk 11’de şans tanımaya devam edeceği belirtildi.

DETAYLARA MİLLİYET ULAŞTI

Birçok sakatlığın darbeye bağlı olduğunu belirten siyah-beyazlılar, yoğun maç trafiği ve bozuk zeminlerin de sakatlıkları tetiklediğini aktardı. İşte sakatlıkların nedenleri ve oyuncuların son durumları...

WELINTON

Borussia Dortmund maçında aldığı darbeyle sakatlandı. Adana Demir maçına yetiştirilmeye çalışılıyor.

N'KOUDOU

Yeni Malatya maçında ayak bileğine aldığı darbeyle sakatlandı ve Antalya’da forma giyemedi. Adana Demir ve Altay maçlarında da yok.

ALEX TEIXEIRA

Adalesindeki eski sakatlığı nüksetti. 2-3 maç sonra sahalara dönecek.

UMUT MERAŞ

A Milli Takım idmanında sakatlandı. Adana Demir maçına yetişme şansı var.

NECİP UYSAL

Antalya’da sakatlandı, diz eklem kapsülünde, iç yan bağında zorlanma ve yumuşak doku travması tespit edildi. 3-4 hafta yok.

MEHMET TOPAL

Antalya’da aşırı zorlanma nedeniyle sakatlandı. Uyluk iç adalesinde kanama ve kısmi yırtık belirlendi. 4-5 hafta yok.

RACHID GHEZZAL

Antalya maçından önce üst kas grubunda hafif ağrısı vardı. Tedbir amaçlı oynatılmayacaktı ancak ilk yarının 2-0 geride kapatılması yüzünden sahaya sürüldü. Durumu şu an iyi.

DOMAGOJ VIDA

Malatya maçında ayak tabanında zedelenme oldu. 2-3 haftaya ihtiyacı var, yakında bireysel çalışmalara başlayacak. (Milliyet - Serdar Sarıdağ)