Beşiktaş'ta tek kalemde 155 milyon TL!

Beşiktaş'ta tek kalemde 155 milyon TL!

Futbolcuların ve personelin 3 aylık birikmiş 20 milyon euroluk (155 milyon TL) alacağı hesaplarına yattı. Yönetici Berk Hacıgüzeller, “Garanti alacaklar, maç başları ve primlerin hepsi ödendi” bilgisini verdi.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş tek kalemde 155 milyon TL’lik ödeme yaparak, mali açıdan derin bir nefes aldı. Geçen sezonu şampiyon tamamlayamayan ve sportif başarı olarak da hedeflerin altında kalan Siyah-Beyazlılar, 96.4 milyon dolarlık banka kredisi için yapılan girişimlerin sonuçsuz kalmasıyla sıkıntılı bir dönem geçirdi. Yaz tatiline bu sıkıntılarla giren Siyah-Beyazlılar yaklaşık 3 ay boyunca ödeme yapamadığı için bir takım huzursuzluklar da baş göstermişti. Ancak Beşiktaş yönetimi yeni bir kaynak yaratarak bu sorunları aştı, futbolcular ve çalışanlar derin bir nefes aldı.

BÜTÜN GEÇMİŞ DÖNEMİ KAPATTIK

Döviz kurlarındaki yükselişe rağmen Siyah-Beyazlı yönetim, birikmiş 3 aylık ödemeyi yaparak, yüzleri güldürdü. Yaklaşık 20 milyon euroluk (155 milyon TL) ödemenin ardından Beşiktaş’ın oyuncu ve personeline borcu kalmadı. Mali İşlerden Sorumlu Yönetici Berk Hacıgüzeller, “Bütün geçmiş dönemleri kapattık, bitirdik. Totalde 20 milyon euroluk tüm geçmiş döneme ilişkin, primler, maç başları, garanti ücretler hepsini kapattık. Çalışan personel dahil. Temmuz maaşlarını da aldılar” dedi.

TEK KÂR AÇIKLAYAN ŞİRKET BİZİZ

Dövizdeki yükselişin de kulüplerin ödeme dengelerinde yaşadıkları zorlukları ciddi derecede artırdığını belirten Berk Hacıgüzeller, “Buna rağmen ekonomik çözümler üretmeye ve Beşiktaş’ın istikrarlı yükselişini sağlamaya çalışıyoruz. Beşiktaş’ın bütün olumsuzluklara rağmen sorumluluklarını yerine getirme konusunda önemli bir sıkıntısı yok. Mali tablolarımızda da bu durumu rahatlıkla görebilirsiniz. Tek kar açıklayan spor şirketi olmaktan dolayı gururluyuz” şeklinde konuştu.

(Akşam)