Beşiktaş'ta Valentin Rosier transferi gerçekleri

Beşiktaş'ta Valentin Rosier transferi gerçekleri

Beşiktaş'ın yeni transferi Fransız sağ bek Valentin Rosier için yapılan sözleşmenin detayları ortaya çıktı.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş, Sporting Lizbon’dan kiraladığı Valentin Rosier için bedel ödemeyecek. Ancak Fransız sağ bekin sözleşmesinde 7 milyon euro’luk isteğe bağlı satın alma bedeli bulunacak. Beşiktaş, Rosier’e Sporting Lizbon’un bir sezonda ödediği 645 bin euro’luk maaşın tamamını üstlenecek.

ROSIER’İN SCOUT RAPORUNDA DİKKAT ÇEKEN DETAY

Beşiktaş’ın yeni sağ beki Rosier’i scout Lyall Thmoas, 2018’de Sporting’e transfer olmadan önce Sky Sports için yorumlamıştı… O dönemde İngiliz kulüplerinin de gündeminde olan 24 yaşındaki oyuncu için Thomas, “Oyunu çok yönlü. Karşılaştırmalı istatistikler her 90 dakikada ortalamanın üzerinde müdahale ve engellemelerle savunma açısından sağlam bir oyuncu olduğunu göstermekte. Ancak saldıran taraf iyileştirilmeli. Ligue-1 için bile ortalamanın üstünde asist istatistiği var. Açıkça güçlü, ikili mücadelelerle başarılı ve cesur bir oyuncu grafiği çiziyor” dedi.

ESKİ HOCALARININ GÖZÜNDEN ROSIER

Rosier için ayrıca o dönemde Dijon’daki hocası Olivier Dall'oglio, “İkinci yarının ilk aylarında onun açılıp gerçek bir Ligue 1 oyuncusu olduğunu görmeye başladık. Bu benim için gerçek bir tatmindi. Önceliğim gelişen oyuncular oldu her zaman” dedi.

Rosier’in Rodez’deki eski teknik direktörü Laurent Peyrelade ise; "Onu ilk gördüğümde etkilendim. Her yıl gençleri test etmek için dört ila beş genci yukarı taşırız. Sağda oynadı. Modern ve atletik özelliklere sahipti. Dinamik bir futbolcu. Aniden hızlanma konusunda büyük bir kapasiteye sahip" yorumlarında bulundu. (Fotospor)

Etiketler :