Beşiktaş’tan ayrılan isimler kaç maç oynadı, kaç dakika süre aldı?

Beşiktaş’tan ayrılan isimler kaç maç oynadı, kaç dakika süre aldı?

Takıma veda eden bazı isimler, yeni maceralarına oldukça iyi başlarken bazıları için işler henüz yoluna girmedi. Beşiktaş’tan ayrılan isimler kaç maç oynadı, kaç dakika süre aldı? sorularının yanıtları ve detaylar habermizde.

Ajans Beşiktaş - Süper Lig'de 2022-2023 sezonu birinci transfer ve tescil dönemi, 17 Haziran'da başladı, 8 Eylül'de sona erdi. Bir hayli hareketli geçen transfer sezonunda 4 büyükler kadrolarını birbirinden önemli isimlerle güçlendirdi. Takıma yeni katılan isimler taraftarları heyecanlandırırken, bazı sürpriz ayrılıklar da yaşandı. Bazıları yeni takımına çabuk alıştı, bazıları formaya hasret kaldı... Bazıları ise kulüp bulamadı. İşte o isimlerin performansı...


Emirhan İlkhan

Sezon başında Beşiktaş'tan ayrılan ve İtalya Ligi Serie A ekiplerinden Torino'ya 4.5 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında transfer olan Emirhan İlkhan, yeni takımıyla çıktığı 3 maçta 86 dakika sahada kaldı, skor katkısı sağlayamadı.

Rıdvan Yılmaz

Yaz transfer döneminde 4 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Beşiktaş 'tan, Rangers'ın yolunu tutan Rıdvan Yılmaz, şu ana kadar beklediği forma şansını bulamadı. 3 maçta forma giyen ve 1 asist yapan 21 yaşındaki sol bek için İskoç taraftarlar, "Çok pahalı bir transferdi. O oynamaya yakın bir performans gösteremiyor. Bu kadar para verildi ancak henüz takımda bir iz bırakmış değil" şeklinde yorumlar yaparken Rangers Başkan Yardımcısı John Bennett, milli oyuncuya sahip çıktı, "Rıdvan Yılmaz için çok para harcadık ama onunla 5 yıllık sözleşme imzaladık, 5 hafta veya 5 aylık değil. Onu yeterince göremedik ama göreceğiz. Oyuncuları erken yargılamamak gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Serdar Saatçı

Beşiktaş altyapısından yetişen, geçen sezon A takımda gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Serdar Saatçı, yeni sezonun hazırlık kampında Viktoria Plzen ile oynanan dostluk maçında teknik direktör Valerien Ismael'le bir tartışma yaşamış ve kadro dışı kalmıştı. 19 yaşındaki futbolcu çalışmalarını tek başına sürdürürken, Portekiz'in yolunu tuttu, Braga ile sözleşme imzaladı. Serbest kalma bedeli 40 milyon Euro olarak belirlenen 19 yaşındaki stoper, yeni takımında henüz forma şansı bulamadı.

Cyle Larin

Beşiktaş'la uzun süre sözleşme konusunda görüşen ancak anlaşma sağlanmaması sonrası takımdan ayrılarak Club Brugge'a transfer olan Larin, Belçika'da beklentileri şu ana kadar karşılayamadı. Ligde 7 maçta 157 dakika sahada kalan Larin, 1 gol atabildi.

Güven Yalçın

Sözleşmesinin sona ermesinin ardından takımdan ayrılan Güven, Serie B ekiplerinden Genoa'ya imza attı. Burada 6 maçta forma giyen 23 yaşındaki forvet, gol ya da asist katkısı veremedi.

Alex Teixeira

Beşiktaş'a büyük umutlarla transfer edilen ancak beklentilerin uzağında kalan Alex Teixeira, karşılıklı anlaşmayla yollarını ayırarak geçmişte de formasını giydiği Brezilya ikinci ligi ekiplerinden Vasco da Gama'nın yolunu tuttu. Burada 10 maçta oynayan tecrübeli hücumcu, 1 asistle katkı verdi.

Domagoj Vida

3.5 yıllık Beşiktaş macerasının sona ermesinin ardından AEK'ya transfer olan Vida, Yunan ekibinde formayı kapmayı başardı. 443 dakika sahada kalan 33 yaşındaki Hırvat stoper, tecrübesi ve istikrarıyla ön plana çıktı.

Kenan Karaman

Beşiktaş ile yollarını ayırarak Schalke ile anlaşan Kenan Karaman, bonservissiz bir şekilde giderken alacaklarını da kulüpte bıraktı. Daha fazla forma şansı bulmak ve yeni bir sayfa açmak için Almanya’nın yolunu tutan tecrübeli isim, Bundesliga'da çıktığı 2 maçta 35 dakika sahada kaldı.

Gökhan Töre

Beşiktaş'la sözleşmesi sona eren Gökhan Töre, Adana Demirspor'la 3 yıllık sözleşme imzaladı. Yeniden form tutup, eski günlerine geri dönmek isteyen Gökhan'ın, Akdeniz ekibiyle dikkat çeken bir sözleşme yaptığı, Mavi Şimşekler'den 'asgari ücret' alacağı iddia ediliyor.

Jeremain Lens

Ülkemizde Fenerbahçe, Beşiktaş ve Karagümrük'te forma giyen, Jeremain Lens, Siyah Beyazlılar tarafından kadro dışı bırakılmış, kendisine kulüp bulması istenmesine rağmen takımda kalmış ve sözleşmesinin sona ermesiyle ayrılmıştı. Fransa 3. Lig ekibi FC Versailles ile anlaşan 34 yaşındaki Hollandalı, burada çıktığı 1 maçta sadece 21 dakika sahada kalabildi.

Kartal Kayra Yılmaz

Ümraniyespor'da geçirdiği 2 yılın ardından Beşiktaş'a dönen Kartal Kayra, hazırlık kampını Beşiktaş'ta geçirmişti. 21 yaşındaki orta saha, daha fazla forma şansı bulmak için bir kez daha İstanbul ekibine kiralandı, 4 maçta 314 dakika sahada kaldı.

Ajdin Hasic

Ocak 2020'de Beşiktaş'a gelen Hasic, son dönemde yaşadığı sakatlıklar nedeniyle formaya hasret kaldı. Geçtiğimiz sezon Ümraniyespor'a kiralanan 20 yaşındaki kanat oyuncusu, bu sezonu da Göztepe'de geçirecek. İzmir ekibinde 2 maçta, 90 dakika sahada kalan Hasic, Kartal'a hazır dönmeyi arzuluyor.

Adem Ljajic

Yaşadığı problemler sebebiyle futbola odaklanmakta sıkıntı çeken Adem Ljajic geçtiğimiz sezon Sergen Yalçın, Önder Karaveli ve Valerien Ismael tarafından kadroya dahil edilmedi, sözleşmesinin sona ermesiyle takımdan ayrıldı. Beşiktaş'tan bonuslarla birlikte yıllık 4.2 milyon euro kazanan tecrübeli orta saha, transfer döneminde hiçbir takımla anlaşamayınca kulüpsüz kaldı.

Oğuzhan Özyakup

Sözleşmesinin sona ermesinin ardından ismi Süper Lig'den birçok takımla anılan Oğuzhan, Burak Yılmaz'ın da formasını giydiği Fortuna Sittard'la anlaştı. 2 maçta 1 golle oynayan 30 yaşındaki orta saha, etkili performansıyla eski günlerinden olumlu sinyaller verdi.

Fabrice N'Sakala

Geçtiğimiz sezon 7 maçta oynayan N'Sakala, kadro dışı sürecinin ardından formaya hasret kaldı. Sezon sonu sözleşmesi bitince takımdan ayrılan 32 yaşındaki sol bek, şu sıralar kulüpsüz.

Douglas

Barcelona'dan Sivasspor'a kiralık geldiği dönemde performansıyla Beşiktaş'a transfer olan Douglas, Siyah Beyazlı ekipte hayal kırıklığı yaşattı. 3 yıllık sözleşmesinin tamamını dolduran, bu süreçte sadece 7 maça çıkan Brezilyalı sağ bek, sezon sonu takımdan ayrıldı. 32 yaşındaki oyuncu, kulüpsüz durumda. (Fanatik)