Beşiktaş'tan Divan Kurulu Toplantısı hakkında açıklama

Beşiktaş'tan Divan Kurulu Toplantısı hakkında açıklama

Beşiktaş, resmi internet sitesinden bugün yapılan Divan Kurulu Toplantısı hakkında açıklamada bulundu.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş, resmi internet sitesinden bugün yapılan Divan Kurulu Toplantısı hakkında açıklamada bulundu. İşte Beşiktaş'ın açıklaması;

Başkanımız Ahmet Nur Çebi, Divan Kurulu Başkanımız Tevfik Yamantürk, Denetim Kurulu Başkanımız Feyyaz Tuncel, Genel Sekreter ve İcra Kurulu Başkanımız Ahmet Mesut Urgancılar, Divan Kurulu İkinci Başkanımız Fethi Hinginar ve Denetim Kurulu Üyemiz Suat Anıl’ın hazır bulunduğu toplantıyı, Divan Kurulu Üyelerimiz, Kulübümüzün YouTube kanalından canlı olarak izlediler.

Toplantının açılışının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Divan Kurulu Başkanımız Tevfik Yamantürk, toplantıda yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Mayıs ayından beri bu toplantıyı gerçekleştirmenin çabası içindeydik. Dünya, yüzyılda bir yaşanacak bir süreçten geçiyor. Umarım bir daha böyle bir şey yaşanmaz.

Kulübümüz zor bir dönemden geçiyor. Başkanımız Ahmet Nur Çebi ile Yönetim Kurulumuz ellerinden geleni yapıyor. İçinde bulunduğumuz zor şartlardan kurtulmak sadece onların yapabileceği bir şey değil.

Üzülerek görüyorum ki bankalar konsorsiyumuyla yapılan anlaşmanın revize edilmesi konusunda taraf bankalar anlayışlı bir tutum içinde değiller. Yüksek faizler kulübümüzü zorluyor. Bu iş sıcak para koyarak halledilemez. Alacaklıların yardımcı olmaya çalışmasıyla bu sorun aşılabilir. Alacaklıların iyi niyetli olması lazım. Bizden hem canımızı hem malımızı istiyorlar. Bu sorunun bir şekilde çözülmesini umut ediyorum.

Yayıncı kuruluş, pandemiyi bahane ederek ödemelerde tasarrufta bulundu. Tek taraflı tasarruf yapılacaksa bu anlaşmaları neden yapıyoruz? Buna bir çözüm bulunması lazım. Maçlarımızı kendimiz yayınlayabiliriz. Biz sporcularımıza olan borçlarımızda pandemiyi bahane edemiyoruz.

90 milyon Euro bütçeli takımdan 35 milyon Euro bütçeli takıma geldik. Düşük bütçeli takımla mı yoksa yüksek bütçeli ve daha çok gelir elde eden takımla mı daha çok borç ödeyebiliriz ikilemi içindeyim.

Kulübümüzün başlattığı Bırakmam Seni bağış kampannyasına destek veren herkese teşekkür ederim.”


Yamantürk’ün ardından Denetim Kurulu Başkanımız Feyyaz Tuncel, Kulübümüzün içinde bulunduğu mali durumla ilgili bilgilendirmede bulundu.

Sonrasında söz alan Genel Sekreter ve İcra Kurulu Başkanımız Ahmet Mesut Urgancılar, Yönetim Kurulumuzun faaliyetleri hakkında şu açıklamalarda bulundu:

“Pandemi döneminde UNIBJK’lı kardeşlerimiz, yaşlı vatandaşlarımıza yardımcı olarak güzel bir dayanışma örneği sergiledi.

Mali kongreyi internet ortamında yapabilir miydik” diye sorular geliyor. Mali kongrede ibra mekanizması var. Bu da fiziki katılımıy gerektiriyor. Bakanlık ağustos ayında yapılmasını uygun görmüştü ama sonrasında yeni bildirimle bu kasım ayına ertelendi. En kısa sürede mali kongremizi yaparak Beşiktaşlılara Beşiktaş’ın dertlerini ve yarınlarını konuşmayı bekliyoruz.

Özel denetim firması KPMG, pandemi koşullarından etkilendi. Denetime ara vermek zorunda kaldılar. Raporun tamamlanmasını bekliyoruz. Saklayacak bir şey yok. Raporu şeffaflıkla paylaşacağız. Süreci yaşayıp göreceğiz.

Mali kongrede yıllık üyelik ücretinin artmasını bekliyoruz. Bu konuyla ilgili bir teklifimiz olacak. Tüzük değişikliği beklentisi var. Üyeliği düşenlerin geri gelmesiyle ilgili beklenti var. Oldu bittiye getirmeden Beşiktaş’ın yarınlarına temel olacak bir anayasa hazırlama derdindeyiz. Divan Başkanlık Kurulumuzu bu konuyla ilgili oluşturdukları çalışma grubu için teşekkür ederiz.

Bankalar konsorsiyumu ile yapılan anlaşmanın revize edilmesi meselesi sadece bizim sorunumuz değil. Bu sorun, Türk spor kamuoyunun bir sorunudur. Bankaların da sorunudur. Bir an evvel bu konunun netliğe kavuşmasını arzuluyoruz. İyi haberler bekliyoruz.

Pandemi, futbol ekonomisinde ciddi hasarlar yarattı. Tribün ve Kartal Yuvası gelirlerinde düşüş yaşandı. Yıllık gelirlerimizin yüzde 30’u pandeminin ilk aylarında uçup gitti. Kurdaki oynamalar, futbolcu sözleşmeleri açısından başka sorunlar oluşturdu.

Bize güç veren şey sponsorlarımız. Sırtımızı dayadığımız Türk sporunun efsane sponsoru Beko markasını bundan sonra göğsümüzü gererek göğsümüzde taşıyacağız. Aksa ve Güriş firmaları da futbol takımımıza forma sponsoru oldu. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Forma sırt sponsorluğu için görüşmelerimiz devam ediyor.

Kartal Yuvası mağazalarımızın satışları düştü ama online alışveriş performansı arttı. Taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Zarar eden mağazalarımızı kapatıyoruz. Zarar eden bayi mağazaları kulüp bünyesine alınıyordu, bu uygulamaya son verdik.

adidas ile forma ve antrenman malzemeleri temini konusunda sıkıntı yaşıyorduk. Karşılıklı iyi niyet ve görüşmeler sonucunda iki tarafı da memnun edecek bir çalışma ortamı yarattık. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Adidas’ın da içinde olduğu Beşiktaş Aşkına İmza At kampanyasına destek rica ediyoruz.

Hizmet alımı ile ilgili sözleşmelerde tasarruf çalışmaları gerçekleştirdik. Beşiktaş’a para kazandırmayan Şeref Turu sözleşmesini sonlandırdık.

Kulübümüzün raporlama ve analiz altyapısı yoktu. Bununla ilgili çalışma yürütüyoruz. Kişisel verilerin korunması ile ilgili de çalışma başlattık.

Bilet ve maç günü organizasyonları konusunda belirsizlik var. Seyircili  oynamaya geçildiğinde kulübe gelir getirecek yeni maç günü organizasyonları yapmayı planlıyoruz.

Kulüp aleyhine açılan 191 dava var. Kesinleşen icra takibi dosyası 272 ve toplam tutar 142 milyon TL. Bu tutarın yüzde 32’si menajer alacakları. Yüzde 12’si eski antrenör ve sporcu alacağı. Son olarak 2.8 milyon Euro tutarında iki yeni menajer alacağıyla karşılaştık. 124 adet haciz işlemi yaşadık.

Gerede Tesisleri’nde 320 bin dolar tutarlı borç nedeniyle 5 milyon dolar tazminat ödeme tehlikesiyle karşı karşıyaydık. Yeni bir protokol imzalayarak bu riski yok ettik.

Fulya AVM pandemiden çok etkilendi. Buna rağmen altı dükkanı kiraya verdik. AVM’nin yüzde 68’i kiralanmış durumda.

BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde iyileştirme çalışmaları devam ediyor. Tribünlü ve iki maç üst üste oynanabilir bir tesis yapmaya çalışıyoruz. Altyapıyı Ümraniye’ye taşımak istiyoruz. Her yaştaki sporcumuza aynı takım ruhunu hissettirmek istiyoruz.

BJK Fulya Hakkı Yeten Tesisleri belediyeden kiralık. 2.4 milyon Lira kira ödüyoruz. Bu rakam nasıl belirlendi anlamakta güçlük çekiyoruz. Vodafone Park’ta bakım çalışmaları devam ediyor. Çatıdaki membranın yeniden yapılması söz konusu. Ses sistemi için ihale yaptık. LED ve skor tabelası problemliydi, bunları hallettik. Kale arkası tribünde ayakta maç izleme konusunda hazırlıklarımızı yaptık. Bakanlıktan izin bekliyoruz. Amatör sporcularımızın çalıştığı Süleyman Seba Spor Salonu, gönüllülerin desteğiyle yenilendi. Akatlar’da büyük değişiklikler var. Parke, koltuk, aydınlatma, skor tabelası ve tribün düzenlemesi yenilendi.

1.6 milyon Dolar borç ve transfer yasağı ile devralınan Erkek Basketbol Takımımızın federasyon alacklarında hacizler vardı. Acil önlem planı neticesinde borç 1.2 milyon Dolar tutarına çekildi. Yarışmacı olmamamıza rağmen yüksek bütçeli takımlar oluşturulmuştu. Geleceğe dönük model oluşturmaya çalışıyoruz. Basketbolda önümüzdeki yılın bütçesini başa baş planlıyoruz. Genç oyuncularımızdan bazılarını en kısa sürede NBA’ye uğurlamak istiyoruz. Geçen sezonu altıncı sırada tamamlayan Kadın Basketbol Takımımızda genç ve dinamik bir ekip oluşturmayı planlıyoruz. Kadın Futbol Takımımızla gurur duyuyoruz, her zaman onların yanındayız.

Futbol Takımımızın bütçesi 56 milyon Euro idi. Kendi dönemimizde sadece Boateng için ücret ödedik. Ödemeye çalıştığımız meblağların hepsi yıllar önceden gelen kamburlar. Genç futbolcularımız, çeşitli takım ve liglerde pişmeli. Kulübümüz, harcama limitine uyumlu durumdadır. Yeni sözleşme yaptığımız genç futbolcularımız var. Welinton, Mensah ve Nsakala’yı transfer ettik.

Tüm branşarda Beşiktaş değerlerine önem veren ve ülke sporuna katkı sağlayacak gençler yetiştirmeye çalışıyoruz. Amatör branşlardaki 60 milyon TL civarında olan zararı 32 milyon TL’ye indirebildik.

Genç ve heyecanlı bir iletişim ekibimiz var. Dijital çalışmalarımız artarak devam edecek. Beşiktaş Dergisi’nin abone sayısı beş bine yükseldi. Beşiktaş JK Müzesi, dijital hale getiriliyor.

Bırakmam Seni kampanyası için 495 SMS atıldı. Özel gecede sözü verilen 80 milyon TL bağışın 47 milyon lirasını tahsil ettik. Ödül çekilişi 19 Eylül’de yapılacak. Kampanya tişörtlerinin satışı devam ediyor.

Sorunlar ne olursa olsun, Başkanımızın liderliğinde çalışmaya devam ediyoruz. Taraftarlarımızın desteğini yanımızda hissediyoruz. Beşiktaş’ın Beşiktaş’a ihtiyacı olanlara ihtiyacı yok. Beşiktaş’ın Beşiktaş’a katkıda bulunmak isteyenlere ihtiyacı var.”


Başkanımız Ahmet Nur Çebi, Divan Kurulu Toplantısı’nda yaptığı konuşmada şunları ifade etti:

“Benim babam iyi bir Beşiktaşlıdır. Trabzonsporlu diyerek onu aşağılamaya çalışmayı, Beşiktaş JK Başkanı olan şahsımı Trabzonsporlu diyerek aşağılamaya çalışmayı şiddetle reddediyor ve kınıyorum. Hürser Tekinoktay’dan daha iyi Beşiktaşlı olduğumu ispat etmeye hazırım. Yaptığım görevler ortada. Fedakarlıklar, aldığım yük ortada. Böyle bir yakıştırma yapmasını hoş bulmuyorum. Beşiktaşlılığın kültür kodları bende var. Sizde olup olmadığını bir kontrol edin. Babama teşekkür ediyorum, bana Beşiktaş’a yakışır çok güzel özellikleri öğretti ve yetiştirdi. Babamla ilgili konuşulup tweet atılmasını saygısızlık olarak kabul ediyorum. Bundan sonra çok daha sertleşeceğimi ve kabul etmeyeceğimi ifade etmek istiyorum. Babam kendi elleriyle stadın önüne bir kartal heykeli koydu. Her gün eliyle uğraşarak yerleştirdi. “Trabzonsporlu birinin orada ismi niye geçiyor” dediler. Babam o ismi kendi koymak istemedi, Fikret Orman koydurdu. Çok istiyorsanız gelin kendiniz ellerinizle çıkartın. Varsa yüreğiniz bekliyorum.

Bırakmam Seni kampanyasına destek veren Beşiktaşlılara teşekkür ediyorum. Bu kampanya, manevi birlik ve beraberliğimizin gündeme gelmesi ve yeşermesi amacını taşıyordu. Biz bunu başardık. Bu durum, rakamlardan daha önemli. Birlik ve beraberlik içinde olduğumuzu herkese gösterdik. İş insanlarımızın ve taraftarlarımızın yaptığı destek, hiç de küçümsenecek bir şey değil. Kampanyamızın devam ettiğini vurgulamak istiyorum. Ödül kampanyamız var. Taraftarlarımız SMS atmaya devam edebilirler. Yapılacak çekilişte ev ve araba olmak üzere birçok özel hediye taraftarlarımızı bekliyor. Taraftarlarımız, destek vermeye lütfen devam etsin.

KPMG incelemesini camia bekliyor. Covid-19 nedeniyle gecikme var. Biz de merakla bekliyoruz. İnşallah söz konusu rapor, kasım ayında yapılması planlanan mali kongreye yetiştir.

Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşlarımla ilgili sürekli spekülasyonlar üretiliyor. Onlardan şikayetçi olduğum ve değişiklik yapmak üzere seçime gideceğim iddia ediliyor. Böyle bir şey yok. Ağır konuları sırtlanmış durumdayız. Arkadaşlarımdan memnunum. Gayet uyum içinde çalışıyoruz.

Amatör branşlarda maliyeti düşürecek çalışmalar yürütüyoruz. Basketbolda yaptıklarımız, futbolda da yapmak istediklerimizin bir başlangıcıydı. Basketbol takımımızın birkaç sene içinde çok başarılı olacağını düşünüyorum. Eski bütçelerin üçte biriyle nasıl başarılı olunabileceğini göstereceğiz. Bu da inşallah diğer branşlara da yansıyacaktır. Sponsorlar bulmaya çalışıyoruz. Tüm sponsorlarımıza teşekkür ediyorum. Amatörlerin kulübümüze verdiği yükü ortadan kaldırmak ana prensibimiz. Niyetimiz amatör branşları kapatmak değil. Yönetici arkadaşlarımız bazı amatör takımlarımızın yükünü kulübün üzerinden almaya çalıştılar.

Pandemi nedeniyle kombine satışı yapamıyoruz. Yapmayı da doğru bulmuyoruz. Beşiktaş’a destek olmak isteyenler, ileride kombine almak kaydıyla kullanılmak üzere banka hesaplarımıza para gönderirlerse memnun oluruz.

Bankalar konsorsiyumu ile yapılan sözleşme, yaşamamıza engel oluyor. Bu konuyla ilgili çalışmalar devam ediyor. En kısa sürede faaliyetlerimizi sürdürebilecek bir yapılandırmaya gitmeyi istiyoruz. Geride kalan dokuz ayda bunu yapamadık. Beşiktaş’ın bu sıkıntılarla yürümesi mümkün değil.

Maliyeti yüksek futbolcularımız var. Sözleşmesi iki yıl daha devam edecek futbolcularımız var. İndirim alamadığımız futbolcularımız var. Suçlamıyoruz ama camiayı bilgilendirmek benim görevim. İndirim yapmak istemeyen birçok futbolcu, “Bir daha böyle bir sözleşme alamayız” diyerek tekliflerimizi reddediyorlar. Başka ne yapabiliriz bilemiyoruz. Var olan bütçeleri karşılamakta zorlanıyoruz. Bu yük, sırtımızda iki yıl daha devam edecek. Kulüpten ayrılan futbolcuların yerlerini dolduracak oyuncuları alma şansımız yok ama halletmeye çalışıyoruz. Elimizdeki oyunculara ödememiz gereken para 40 milyon Euro iken bize tanınan limit 30 milyon Euro. Transfer limitlerinin yarattığı yük ve sıkıntı devam ediyor. Mevcut kadrodan giden olmadığı sürece yeni oyuncu transfer etmemiz handikap. Mevcut oyuncular indirim yapmadıkça yenilerine yer nasıl açacağız, bu bir handikap. Başka takımlar bu süreci nasıl yönetiyor, bilemem, biz efendi bir kulübüz. Doğru işler yapıyoruz. Mevcut kadrodan indirim almaktan başka çarem gözükmüyor. Bunu da gerçekleştireceğime inanıyorum. Çabuk olamıyoruz, herkesin beklentileri var. İşimiz bir hayli zor.

Özümüze dönmek zorundayız. Gençlere önem vermek zorundayız. Bu sebeple Sergen hocamızdan destek istedik. Hoca “Altyapıda futbolcu var da ben mi oynatmııyorum” dedi çok haklı. Altyapıyı iyileştirmemiz gerekiyor. Bu nedenle değerli futbol adamı Mehmet Ekşi ile futbol altyapı konusunda el sıkıştık. Altyapıyı kendisine teslim ediyoruz. Sergen Yalçın ile uyumlu çalışacaklar. Bu konuyla ilgili projelerimizi önümüzdeki hafta açıklayacağız.

PAOK maçı önemli. Bu turu atlarsak önümüz biraz daha açılacak. Umuyorum ki maçı kazanacağız. Siyasi polemikler söz konusu. Biz bir spor kulübüyüz. Spor kardeşliktir. Bu şekilde hareket edeceğiz. Dışişleri Bakanlığımız ve TFF gerekli görüşmeleri yürütüyor ve bize yardımcı oluyor. Kendilerine teşekkür ediyorum. PAOK başkanına; futbolun kardeşlik olduğunu, renklerimizin, simgelerimizin aynı olduğunu birçok konuda birleştiğimizi anlatan bir mektup göndereceğim. Efendi gibi sahaya çıkar, topumuzu oynarız. Üzerimizde oluşturulmaya çalışılan baskı bize etki edemez. Biz cesuruz, bize bir şey olmaz. Biz çıkar oynarız. PAOK maçı şifresiz kanalda yayınlanacak. Bu konuyla ilgili girişimde bulunan Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Mehmet Kasapoğlu’na teşekkür ediyorum.

Yorucu bir süreçten geçiyoruz. Pandeminin, mali durumların, taraftarsız olmanın, transfer limitinin getirdiği büyük zorluklar içindeyiz. Burada en güzel şey, kampanyada verilen destek ve birlik-beraberlik mesajları. Bunlar çok önemliydi. Beşiktaş bu virajı çok rahat dönecektir. Emin ellerdeyiz. Kurullarımıza teşekkür ediyorum. Pandeminin olmadığı bir toplantıyı inşallah en kısa zamanda yaparız. Geleceğe güzel bir Beşiktaş teslim edeceğiz. Kurullarımızın değerli üyeleriyle bu camia yıllar boyu ayakta kalacaktır.

Bundan sonra özellikle benimle ilgili söylenecek yanlış ve iftira niteliğindeki sözlere cevap vermeyeceğim. Haddini aşanlarla mahkemede hesaplaşacağım. Muhalefetteki bazılarına söylüyorum, bizi bırakın arkadaşlar. İşimizi lütfen yapalım. Seçim zamanı geldiğinde ne istiyorsanız yapın. Taraftarlarımızdan sosyal medya aracılığıyla insanların ailelerini üzen hakaret ve iftiralara prim vermemelerini rica ediyorum.”

Etiketler :